Pomáhejte s námi

Váš dar nám pomůže pečovat
o nejzranitelnější v okrese Blansko

Důvody, proč nás podpořit

• JSME VÁM NABLÍZKU. Pomáháme Vašim sousedům, rodinám, přátelům, můžeme pomoci i vám. Jezdíme do všech obcí okresu Blansko.
  • NAŠI PRÁCI VIDÍTE. Vaše dary smysluplně využíváme přímo ve vašem regionu.
  • PŘÍSPĚVEK VÁS K NIČEMU NEZAVAZUJE a můžete si prostě užít pocit z dobrého skutku.
  • DAR SI ODEČTETE Z DANĚ. Při platbě zadejte email a adresu a my vám vystavíme potvrzení o daru.

Pomáhat s Charitou je snadné!

Za necelou minutu nám pomůžete pomáhat díky zabezpečené platební bráně Pays (poskytovatelem je AXIMA s.r.o.)

Nebo přispějte jakoukoliv částkou na účet blanenské Charity: 156 35 631 / 0100
(do zprávy pro příjemce nezapomeňte zadat vaše jméno, adresu a email, abychom vám mohli vystavit potvrzení o daru)

Váš dar pomůže...

okno dokoran_krizova pomoc

... být vždy nablízku lidem, kteří padají až na dno.

Na Linku důvěry opakovaně volá klientka, kterou úzkost, vyčerpání a beznaděj přivádí až k myšlenkám na sebevraždu. V dětství jí zemřel otec, kterého velmi milovala. U dívky propukla porucha příjmu potravy, anorexie i bulimie. V dospělosti k tomu ještě propadla alkoholu a začala nadužívat různé léky. Přestala jíst, jen pije. Pracovníci spolu s klientkou hledají smysl jejího života. Hovory jsou pro ni velkou oporou v těžkých chvílích, kdy je sama a padá až na dno.

V loňském roce naše krizové pracovnice a pracovníci byli lidem v těžkých chvílích nablízku při 5919 hovorech.

...aby těžce nemocní lidé mohli zůstávat doma.

Nejdřív to zvládala sama, pak s pomocí rodiny, po dvou a půl letech to však dál nešlo. Péče o stárnoucí maminku byla čím dál obtížnější. „Říct si o pomoc pečovatelek Charity Blansko byla jediná volba. K mamince jezdí několikrát denně, teď se přidaly i sestřičky z charitní Domácí zdravotní péče. Udělají mamince odběry přímo v posteli a nemusíme nikam jezdit,“ popisuje žena. A dodává, že s úlevou zjistila, že s pomocí Charity dokáže skloubit práci, péči o maminku i odpočinek.
V Domácí zdravotní péči naše zdravotní sestry v roce 2020 ošetřili 1011 pacientů, které navštívili celkem 25 077krát.
202 CHOS
azylovy dum_foto č.1

...zajistit matkám s dětmi v nouzi přechodné útočiště

„Když mě manžel i s dětmi vyhodil z domu, nevěděla jsem, kam jít. V Azylovém domě v Blansku jsem našla střechu nad hlavou. S dětmi zde máme svůj pokoj a zázemí, které nyní potřebujeme. Také jsou tu pracovnice, které mě doprovází na cestě, která není jednoduchá, ale vím, že se na ně mohu kdykoliv s čímkoliv obrátit. Teď vím, že jsem i s dětmi v bezpečí a mám možnost začít nový život."

23 matek se svými dětmi našlo v loňském roce
útočiště v našich azylových domech.

... a mnohým dalším

V Charitě Blansko pomůžeme více než 5000 lidem ročně. Jsou mezi nimi senioři, nevyléčitelně nemocní a jejich rodiny, lidé s postižením, lidé v krizové situaci, lidé s duševním onemocněním, lidé bez domova, rodiny, osamocené matky s dětmi a mnoho dalších. Jsme často poslední záchrannou sítí pro všechny, kdo si nemohou nebo neumí pomoci sami.

PŘEČTĚTE SI VÍCE NAŠICH PŘÍBĚHŮ

Servis pro dárce

Kam se obrátit, když potřebuji poradit ohledně daru?
Kontaktujte člověka, který Vám rád pomůže:

Pavel Perout
mobil: +420 731 646 972
e-mail: pavel.perout@blansko.charita.cz

Chcete pomáhat pravidelně a vědět více o službách Charity a lidech, kterým pomáháme?

PŘIDEJTE SE DO KLUBU DOBRÝCH DÁRCŮ

Děkujeme, že pomáháte s námi ♥