Pomáháme v energetické krizi

Ukončil vám smlouvu dodavatel plynu nebo elektřiny?
Nebo vám vyměřil neúnosné zálohy?
Nezůstávejte v tom sami. Obraťte se na naši krizovou pomoc a my vám poradíme.
„Lidé k nám můžou volat každý všední den od 7:30 do 15:00 na číslo 739 389 117 nebo k nám přijít osobně. Kdy jsme v ambulanci najdete tady: Charitní krizová pomoc. Společně zjistíme, jaké jsou možnosti a budeme hledat, co dál,“ upřesňuje vedoucí Charitní krizové služby Martina Modrová.
Nad dopisy s neúnosně vysokými zálohami na plyn a elektřinou sedí zoufale lidé napříč generacemi. Nejohroženější skupinou jsou podle krizových pracovnic především senioři a rodiny s jedním příjmem. „Velký problém například je, když senior zůstal bydlet sám ve velkém domě. Tam se ceny záloh můžou vyšplhat opravdu vysoko,“ říká Martina Modrová.
Podle krizové pomoci musí lidé co nejdříve uzavřít řádnou smlouvu na dodávky energií. „Pokud lidé nevědí, jak a kde nového dodavatele hledat, můžeme jim s tím také pomoci,“ upřesňuje krizová pracovnice.
Některým lidem vzniká zvýšenými náklady na energie nárok na sociální dávky jako je příspěvek nebo doplatek na bydlení, popřípadě jednorázová mimořádná okamžitá pomoc. „I s těmito dalšími žádostmi o sociální dávky spojené bydlení můžeme lidem poradit,“ nabízí za krizovou pomoc Martina Modrová.
Pokud nemůžete především ze zdravotních důvodů na Charitu přijít, přijedou naši krizoví pracovníci po domluvě k vám.
Info pro občany - změna dodavatele energie