Auto pro Betany

Přispějte na auto pro Betany

• Pro klienty Betany Boskovice potřebujeme nové, vícemístné auto s plošinou
  • Pomozte lidem na vozíku a s dalším postižením udržet kontakt se světem
  • Darujte jim mobilitu!

Nebo podpořte nákup automobilu na účet blanenské Charity: 156 35 631 / 0100, VS 27007
(do zprávy pro příjemce nezapomeňte zadat váš email, abychom vám mohli vystavit potvrzení o daru ke snížení daňového základu)

Pro Jana Chráněné bydlení Betany Boskovice představuje jediný domov. V minulosti žil s rodinou, často se k ní vracel na víkendy, ale rodiče zestárli a už nejsou schopni mu poskytnout péči, jakou potřebuje. V současnosti se o něj starají výhradně pracovníci Betany.
Jan má těžkou formu postižení, pro svůj pohyb využívá invalidní vozík, který však sám nedokáže ovládat, potřebuje k přesunům pomoc asistenta. Nebýt automobilu, stěží by se dostal do města nebo na jiná místa, která by rád navštívil. Zvláště v zimních měsících, kdy jsou chodníky nesjízdné, automobil Janovi a dalším klientům Betany umožňuje přesunovat se po městě

• Speciální vícemístný automobil s nástupní plošinou pro vozíčkáře vyjde na celkem 950 tisíc korun
  • Jeho nákup umožní klientům Chráněného bydlení Betany Boskovice zachovat a prohloubit spojení s vnějším světem
  • V současné době jsou 4 z 10 klientů Betany lidé s postižením dolních končetin