Kolac_2021_web_1180x490_red

5. října budete na stáncích v ulicích:

• Blansko:
    ulice Rožmitálova - od 9 hod
    vestibul nemocnice - od 8 hod
  • Boskovice
    Masarykovo náměstí - od 9 hod
    vestibul nemocnice - od 8 hod
  • Kunštát
    Náměstí Krále Jiřího - od 9 hod
  • Letovice
    Masarykovo náměstí - od 9 hod

Ve stáncích zůstaneme, než dojdou koláče.

80% lidí se přeje zemřít doma - pomozte splnit přání umírajícím

Po svatbě zemřel muž pokojně v náruči své manželky

Poznali se v pozdějším věku a rozhodli se strávit zbytek života společně. Nedávno spolu dostavěli krásný nový dům a těšili se, jak v něm spolu zestárnou. Ale nemilosrdná diagnóza lékařů jim narušila plány. Muž onemocněl rakovinou. Nemoc a její rychlý průběh byl pro oba partnery velký šok. Tým Mobilní hospic sv. Martina zajistil péči o muže v domácím prostředí, aby mohl poslední chvíle strávit doma.
Velkým posledním přáním partnerů bylo, aby se stali manželé. Proto po propuštění muže z nemocnice uspořádala paní na zahradě jejich nového domu malou svatbu. Po svatbě se zdravotní stav muže začal zhoršovat a za několik dní zemřel v klidu v náručí své manželky.

VÍCE PŘÍBĚHŮ Z NAŠEHO HOSPICE

Podpořte Mobilní hospic sv. Martina v péči o umírající on line platbou

Pomáhejte s námi díky zabezpečené platební bráně Pays (poskytovatelem je AXIMA s.r.o.).

(do zprávy pro příjemce nezapomeňte zadat vaše jméno, adresu a email, abychom vám mohli vystavit potvrzení o daru)

číslo sbírkového účtu: 246641158/0600, variabilní symbol: 236

QR kod_kolac

Kolacek s napisemKoláč pro hospic je tradiční osvětová akce a sbírka, při které se dozvíte vše, co vás zajímá o hospicové péči na Blanensku a přispět rozvoj domácí hospicové péče v regionu. Za váš dar dostanete již tradičně chutný koláč. Pracovníci hospice a dobrovolníci budou první středu v říjnu ve stáncích v Blansku, v Boskovicích, v Letovicích a v Kunštátě.
I díky vám prožijí nevyléčitelně nemocní závěrečnou část svého života v domácím prostředí obklopeni svou rodinou a blízkými.

♥ Děkujeme za vaši podporu ♥

Do sbírky Koláč pro hospic dárci věnovali 1 762 153 korun
14. října 2021 Diecézní charita Brno

Do sbírky Koláč pro hospic dárci věnovali 1 762 153 korun

Sbírka Koláč pro hospic přinesla v brněnské diecézi rekordní částku 1 762 153 korun. Na podporu péče o nevyléčitelně nemocné lidé přispívali do sbírkových kasiček v charitních stáncích, prostřednictvím webu www.kolacprohospic.cz a na sbírkový účet. Jako odměnu získali štědří lidé koláč, nebo video recept na koláč od patronky Petry Burianové. Úplně poprvé se do akce zapojilo i Vysoké učení technické v Brně. Výtěžek ze sbírky Koláč pro hospic Charita využije na rozvoj hospiců, nákup zdravotnického materiálu a léčiv.

Za koláče mají umírající pacienti lepší péči. Děkujeme!
8. října 2021 Koláč pro hospic1

Za koláče mají umírající pacienti lepší péči. Děkujeme!

Zemřít doma si přeje 80 % lidí. Děkujeme, že i díky vám můžou lidé na Blanensku trávit své poslední dny obklopení svými blízkými. Na práci Mobilního hospice sv. Martina jste ve sbírce Koláč pro hospic přispěli rekordních 171 306 korun.

Za koláče hospic doplatí domácí ultrazvuk
13. září 2021 Koláč pro hospic1

Za koláče hospic doplatí domácí ultrazvuk

Tradiční osvětová akce a sbírka Koláč pro hospic se blíží. Ve středu 6. října se dozvíte vše, co vás zajímá o hospicové péči na Blanensku hned ve čtyřech městech okresu.
S čerstvými koláči budeme po celý den ve stáncích v Blansku na ulici Rožmitálova a v nemocnici, v Boskovicích na Masarykově náměstí a v nemocnici, v Letovicích na Masarykově náměstí a v Kunštátě na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Můžete se nás zeptat na cokoliv z hospicové péče a přispět na nákup vybavení na tuto službu.

Za koláče půjde na hospic přes 114 tisíc
12. října 2020 Koláč pro hospic1

Za koláče půjde na hospic přes 114 tisíc

V benefiční akci Koláč pro hospic získal Mobilní hospic sv. Martina rekordních 114 535 korun, o 8 tisíc více než vloni. Koláč pro hospic jsme pořádali ve druhém říjnovém týdnu letos už podvanácté. Za příspěvek na hospicovou péči kolemjdoucí dostali koláče v Blansku na Rožmitálově ulici, na náměstí v Boskovicích a v Letovicích.

Za koláče chceme koupit léky pro hospicové klienty
30. září 2020 Koláč pro hospic1

Za koláče chceme koupit léky pro hospicové klienty

Tradiční osvětová akce a sbírka Koláč pro hospic se blíží. Ve středu 7. října se dozvíte vše, co vás zajímá o hospicové péči na Blanensku hned na třech místech okresu. Po celý den od 9 hodin od rána až do doby, než dojdou koláče, budou zaměstnanci Mobilního hospice sv. Martina a další pracovníci Charity Blansko ve stáncích na ulici Rožmitálova v Blansku, na Masarykově náměstí v Boskovicích a na Masarykově náměstí v Letovicích. Můžete se jich zeptat na cokoliv z hospicové péče a přispět na nákup vybavení na tuto službu. Za váš dar dostanete již tradičně chutný koláč.

Za koláče získal hospic rekordních 106 tisíc
15. října 2019 Koláč pro hospic1

Za koláče získal hospic rekordních 106 tisíc

V benefiční akci Koláč pro hospic získal Mobilní hospic sv. Martina rekordních 106.368 korun. Oproti loňskému roku byl výtěžek téměř dvojnásobný.

Koláč pro hospic: pomoc, která chutná sladce
30. září 2019 Koláč pro hospic1

Koláč pro hospic: pomoc, která chutná sladce

Tradiční osvětová akce a sbírka Koláč pro hospic se blíží. Ve středu 9. října se dozvíte vše, co vás zajímá o hospicové péči na Blanensku hned na pěti místech okresu. Po celý den od 9 hodin ráno do 16 hodin odpoledne budou zaměstnanci Mobilního hospice sv. Martina a další pracovníci blanenské charity ve stáncích na ulici Rožmitálova v Blansku, na Masarykově náměstí v Boskovicích, na Masarykově náměstí v Letovicích a ve vestibulu nemocnic v Blansku a v Boskovicích. Můžete se jich zeptat na cokoliv z hospicové péče a přispět na nákup vybavení na tuto službu. Za váš dar dostanete již tradičně chutný koláč.