Za koláče získal hospic rekordních 55 tisíc

„Ta slečna měla pravdu, možná i já budu někdy pomoc potřebovat.“  S těmito slovy se vracel ke stánku Oblastní charity Blansko pán, který před pár hodinami na hospicovou péči přispět odmítl. A nebyl sám, kdo vhodil peníze do charitní pokladničky. V tradiční akci Koláč pro hospic vybrali pracovníci charity celkem 55 tisíc. Peníze půjdou na potřeby Mobilního hospice sv. Martina, který pomáhá lidem v posledním stádiu nemoci na Blanensku a Boskovicku.

Akci Koláč pro hospic pořádala blanenská charita v prvním říjnovém týdnu letos už podesáté. Za příspěvek na hospic kolemjdoucí dostali čerstvý koláč v Blansku na Rožmitálové ulici a ve vestibulu nemocnic v Blansku a v Boskovicích. „Hodně lidí přišlo už cíleně s tím, že hospic znají a chtějí jej podpořit,“ říká vedoucí Mobilního hospice sv. Martina Hana Kudová. Pacientů v hospicové péči každoročně přibývá. Jen v letošním roce doprovodili pracovníci blanenského hospice 73 lidí.

Vedle příspěvků do pokladniček na ulici, ze kterých hospic vytěžil přes 43 tisíc, na hospicovou péči přispěli celkovou částku přes 10 tisíc korun blanenské firmy SKS a Synthon.

Děkujeme všem lidem, kteří přispěli, firmám i místním pekařům za koláče. Ve stánku si lidé mohli vybrat z koláčů darovaných pekárnami Blansko, Dopes, Zemspol Sloup a Pekařství U Blažků v Ráječku.

IMG_5292IMG_5285IMG_5300IMG_5313IMG_5316IMG_5317