Svatého Martina děti přilákají světýlky

V pátek 9. listopadu v pět hodin odpoledne zveme děti, rodiče a všechny další zájemce na tradiční Pochod světýlek ke svatému Martinovi.

„Účastníci pochodu se jako každý rok shromáždí ve tři čtvrtě na pět před Centrem "PRO" Blansko na ulici Sladkovského 2b. V pět hodin společně vyjdeme na pochod městem,“ upřesňuje vedoucí charitního Klubu Ratolest Pavla Šimková. Trasa povede přes zámecký park, ZUŠ, náměstí Svobody, kolem cukrárny Severka směrem k Aquaparku, po cyklostezce, přes most až ke kostelu sv. Martina na Starém Blansku. Nakonec zástup světýlek dorazí mezi tři čtvrtě na šest a šestou hodinou do farního areálu, kde všichni společně přivítají svatého Martina.

„Nezapomeňte si s sebou vzít lucerničky, lampióny nebo svíčky,“ upozorňuje Pavla Šimková. Kdo bude mít zájem o více informací včetně popisu trati, dozví se je na mailu ratolest@blansko.charita.cz nebo na telefonním čísle 731628943.

Akce probíhá již tradičně ve spolupráci s Římskokatolickou farností v Blansku a Městem Blansko.

new pochod svetylek_2018