Hledáme dobrovolníky na pomoc s tříděním po sbírce

Ve středu 6. března pořádáme první letošní sbírku oblečení a dalších potřeb do domácnosti. Věci můžete nosit v Blansku na Jasanovou ulici vedle nábytku Nejči, na Starou Fabriku a na faru, v Boskovicích do Betany, v Doubravici nad Svitavou do Pěkné modré a v Olešnici do Chráněného bydlení.

Sbíráme všechno použitelné oblečení, věci do domácnosti, drobnou elektroniku, potřeby pro děti. „Prostě takové věci, které jsou ještě funkční a můžou sloužit,“ doplňuje vedoucí Charitního šatníku František Jahoda.
Darované věci pak využívají klienti charity a sociálně slabí lidé z regionu do běžných domácností. Věci ze sbírky po vytřídění putují do Charitního šatníku v Blansku na Jasanové ulici, který je otevřený od pondělí od desíti dopoledne do půl šesté odpoledne a do Charitní pomoci v Boskovicích, která je otevřená v úterý od jedenácti dopoledne do čtyř odpoledne.

Právě do Charitní pomoci v Boskovicích hledáme dobrovolníka či dobrovolnici, kteří by pomáhali pravidelně v úterý s výdejem šatstva. Zároveň hledáme dobrovolníky, kteří by chtěli pomoci s tříděním darovaných věcí po sbírce. Třídění by probíhalo podle domluvy v Humanitárním skladu v Blansku. Zájemci se můžou ozvat koordinátorce dobrovolníků Oblastní charity Blansko Vladěně Jarůškové na číslo 733 628 106 nebo na mail vladena.jaruskova@blansko.charita.cz.

Rozpis sběrných míst březen 2019(1)