Charita pomáhá na Boskovicku také díky evropským penězům

Rodinám s dětmi, lidem, kteří se starají o nevyléčitelně nemocného, lidem, kteří se obtížně pohybují. O tyto všechny se starají pracovníci Oblastní charity Blansko v rámci projektu Odborné sociální poradentství a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi pomáhají ohroženým osobám. Projekt je určený pro obyvatele obcí v území Místní akční skupiny MAS Boskovicko PLUS a je placený z Operačního programu Zaměstnanost, Evropského sociálního fondu při Evropské unii. Pro klienty je bezplatný. „Oblastní charita Blansko zahájila tento projekt 1. dubna 2018 a bude trvat celkem 3 roky. Jeho cílem je zlepšit sociální situaci lidí ohrožených sociálním vyloučení,“ informuje vedoucí projektu Kateřina Korbelová.

Přes 30 tisíc korun z koncertu Redla půjde na hospic

Sbohem galánečko, Husličky a další skladby Vlasty Redla si se zpěvákem zazpívali lidé na koncertě, který pořádala Oblastní charita Blansko v pátek 15. března v blanenském kině. Výtěžek ze vstupenek a z peněz, které lidé darovali do pokladničky v kině, byl 36 115 korun. Peníze půjdou na potřeby Mobilního hospice sv. Martina, který pomáhá lidem v posledním stádiu nemoci po celém okrese Blansko.

Peníze pro Mobilní hospic sv. Martina

Senioři z Letovic darovali na výroční schůzi letovického Klubu důchodců peníze Mobilnímu hospici sv. Martina. 3.900 korun od nich převzala vrchní sestra hospice Hana Kudová.

Děkujeme, peníze použijeme na péči o klienty v posledním stádiu nemoci.

Jaroslav Dušek otevřel v Emanuelu zahradu smyslů

Nádherníkova zahrada, zážitková oáza, krása, která působí na všechny smysly. Ze zahrady Centra denních služeb pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením Emanuel v Boskovicích se stal prostor, který spojuje estetično s praktickým využitím pro klienty zařízení.

Hledáme dobrovolníky na pomoc s tříděním po sbírce

Ve středu 6. března pořádáme první letošní sbírku oblečení a dalších potřeb do domácnosti. Věci můžete nosit v Blansku na Jasanovou ulici vedle nábytku Nejči, na Starou Fabriku a na faru, v Boskovicích do Betany, v Doubravici nad Svitavou do Pěkné modré a v Olešnici do Chráněného bydlení.

Navštívili nás kněží z Blanenska a Boskovicka

Minulý týden jsme v rámci spolupráce s farnostmi hostili kněze z blanenského a boskovického děkanátu. Cílem setkání je mimo jiné informovat místní kněze o novinkách v naší charitě. U této příležitosti nám otec Pavel Koutník požehnal nové prostory Mobilního hospice sv. Martina.

Děkujeme všem kněžím, kteří si na nás udělali čas a přišli.

VYPRODÁNO!! Vlasta Redl zahraje pro hospic

VYPRODÁNO!!

V blanenském kině vystoupí 15. března v 19 hodin písničkář Vlasta Redl s doprovodnou kapelou. Vstupenka stojí 350 korun a je k dostání v předprodeji v Blansku v Okně dokořán na Komenského 19 a v Informační kanceláři Blanka. V Boskovicích pak v Městském informačním středisku.

Výtěžek koncertu půjde na potřeby Mobilního hospice sv. Martina, který pomáhá lidem v posledním stádiu nemoci po celém okrese Blansko.

V akci „Každá koruna pomáhá“ jste nám darovali přes 10 tisíc korun

V posledních lednových dnech jsme ukončili akci nazvanou „Každá koruna pomáhá“. V rámci ní nám lidé do pokladniček v jednotlivých městech regionu přispěli celkem 10 986 korun. Peníze použijeme na konkrétní služby, které v regionu pomáhají. Děkujeme vám všem, kteří jste se zastavili u pokladniček. I drobné dary jsou důležité, abychom mohli pomáhat dál.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Koledníci z Jilemnice. Foto Jakub Žák

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Hospic má nové přístroje

Pro Mobilní hospic sv. Martina jsme z příspěvku Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové koupili dva koncentrátory kyslíku a jeden injekční dávkovač. Koncentrátory pomáhají nemocným, kteří mají dechové potíže, dávkovač dávkuje léky nastavenou rychlostí po dobu 24 hodin a ulevuje klientům v posledním stádiu nemoci od bolestí, zvracení a neklidu.