Charita vyráží do terénu k osamělým lidem

K osamělým seniorům, k lidem bez domova, k lidem s rizikovým způsobem života a k dalším potřebným. K těmto všem jezdí pracovníci projektu Terénní programy k sociálnímu začleňování ohrožených osob na území MASMK už téměř dva roky. Projekt je placený z evropských peněz, pro klienty je bezplatný a může být i anonymní.

Doma je doma. Charita Česká republika vyzývá peticí k záchraně domácí zdravotní péče

Charita Česká republika, největší poskytovatel domácí zdravotní péče v Česku, se na konci června neshodla se zdravotními pojišťovnami na financování této oblasti veřejného zdravotnictví pro příští rok. Navzdory předkládání hloubkových analýz, jimiž jsme dokládali, jak moc je celý segment podfinancovaný, nám zdravotní pojišťovny nenabídly podmínky, za kterých bychom dokázali zajistit fungování našich služeb. Pro záchranu domácí péče proto nyní předkládáme občanům petici Doma je doma s cílem přimět politiky zajistit její dostatečné a udržitelné financování.

Jsme s lidmi aneb Poradny v první linii v boji s chudobou

Paní Janu bije manžel. Pan Josef ztratil přehled, co komu dluží. Paní Eva neví, jak zaplatí nájem s miminkem, které se jí brzy narodí. Všichni sklouzli do situace, na niž sami nestačí a kterou bez pomoci nedokážou vyřešit. Právě pro lidi v podobné situaci existuje v České republice 69 poraden, které provozuje Charita Česká republika. Loni jsme jejich prostřednictvím bezplatně pomohli téměř 35 000 lidí, každý z nich přitom v průběhu roku navštívil poradnu průměrně čtyřikrát.

Ke klientům s těžkým postižením přibyl pracovník

Díky podpoře Nadace ČEZ získal Týdenní stacionář Emanuel Doubravice na půl roku nového pracovníka. Stacionář je zařízení pro klienty se středně těžkým až těžkým mentálním postižením, kombinovaným postižením a s poruchami autistického spektra. Jedná se o klienty, kteří potřebují stálou péči, další pracovník navíc je tak pro Emanuel velká pomoc.

Významné ocenění pro naši drahou kolegyni Teu Tihounovou

Zakladatelka české charitní mise v Zambii Tea Tihounová obdržela dnes v Praze in memoriam Cenu Gratias Agit. Z rukou ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka ji za ni převzala její maminka.

Do sbírky potřebujeme hlavně letní oblečení

Ve středu 5. června chystáme pravidelnou čtvrtletní sbírku oblečení, drobné elektroniky a dalších praktických věcí do domácnosti v osmi městech a obcích okresu.

Naplňte s námi sběrné košíky potravinami a hygienickými potřebami pro lidi v nouzi

Připojte se s námi a pomozte potřebným. Už v sobotu 18.5.2019 budeme opět vybírat v partnerských supermarketech trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, které poputují do charitních služeb. Pomoci můžete již tradičně nákupem vybraných trvanlivých potravin, jako jsou konzervy, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr, sůl, koření, omáčky a další, nebo nákupem základních hygienických potřeb, jako jsou zubní kartáčky a pasty, mýdla a sprchové gely, prací prášky a čisticí a dezinfekční prostředky.

Chceme Evropu, která na nikoho nezapomíná

Síť evropských Charit plně podporuje klíčové hodnoty Evropské unie, jako jsou solidarita, demokracie, rovnost, sociální spravedlnost, respekt k lidské důstojnosti a k lidským právům. Doufáme, že Evropský parlament složený z nově zvolených zástupců dostojí těmto vysokým morálním standardům a hodnotám a že je bude při utváření politiky, která má vliv na miliony lidí jak Evropě i mimo ni, uvádět do praxe.

Charita pomáhá na Boskovicku také díky evropským penězům

Rodinám s dětmi, lidem, kteří se starají o nevyléčitelně nemocného, lidem, kteří se obtížně pohybují. O tyto všechny se starají pracovníci Oblastní charity Blansko v rámci projektu Odborné sociální poradentství a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi pomáhají ohroženým osobám. Projekt je určený pro obyvatele obcí v území Místní akční skupiny MAS Boskovicko PLUS a je placený z Operačního programu Zaměstnanost, Evropského sociálního fondu při Evropské unii. Pro klienty je bezplatný. „Oblastní charita Blansko zahájila tento projekt 1. dubna 2018 a bude trvat celkem 3 roky. Jeho cílem je zlepšit sociální situaci lidí ohrožených sociálním vyloučení,“ informuje vedoucí projektu Kateřina Korbelová.

Přes 30 tisíc korun z koncertu Redla půjde na hospic

Sbohem galánečko, Husličky a další skladby Vlasty Redla si se zpěvákem zazpívali lidé na koncertě, který pořádala Oblastní charita Blansko v pátek 15. března v blanenském kině. Výtěžek ze vstupenek a z peněz, které lidé darovali do pokladničky v kině, byl 36 115 korun. Peníze půjdou na potřeby Mobilního hospice sv. Martina, který pomáhá lidem v posledním stádiu nemoci po celém okrese Blansko.