Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Poděkování

Děkujeme vám všem, kteří jste na počátku nového roku přijali tříkrálové koledníky ve městech a obcích na Blanensku. V letošním roce jsme v Tříkrálové sbírce získali 2 234 633 korun z 432 pokladniček. Je to o 128 553 víc než v loňském roce, kdy jste nám darovali 2 106 080 korun.

Nastupují dvě mrazivé noci. Charita nabízí přespání na židlích

Stejně jako v předchozích letech nabízí Oblastní charita Blansko v mrazivých nocích přespání na židlích v prostorách Staré Fabriky. Zařízení otevřeme v noci v pondělí 21. ledna a v úterý 22. ledna od 20 do 7 hodin v noci. Kdo bude mít o teplou židli zájem, ať přijde do Staré fabriky od 20 do 22 hodin. Později už nikoho nebude možné přijmout.

Domácí zdravotní péče je stále v akutním ohrožení

Kdo nezažil, neví. Neví, že ve vlastní posteli, ve vlastním bytě může stonat i těžce nemocný člověk. Některým tuto možnost přiblížil nedávno oceněný film Domácí péče. Ale mnoho je těch, kdo o této formě zdravotní péče neví. Sestry domácí zdravotní péče se pohybují v naší společnosti nenápadně a skromně. Přesto několik čísel může ukázat, že Domácí zdravotní péče je široká platforma velice specializované zdravotní péče. Charita Česká republika ji poskytuje od roku 2001, kdy ji jako experiment začalo financovat Ministerstvo zdravotnictví.

Požehnání v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně se zúčastnily více než tři stovky koledníků

Přehlídka královských korun, krásných a originálních kostýmů a rozzářených tváří zaplnila už v druhý lednový den nového roku katedrálu sv. Petra a Pavla v Brně. Více než tři stovky dětí různého věku v doprovodu rodičů, prarodičů a koordinátorů Tříkrálové sbírky se sešly při slavnostním zahájení devatenáctého ročníku Tříkrálové sbírky. Požehnání koledníkům dne 2. ledna 2019 udělil brněnský biskup Mons. Vojtěch Cikrle. Vyzval je, aby si našli cestu ke dveřím lidí dobré vůle a zvěstovali zprávu o narození Pána Ježíše.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Vánoce patří i lidem na okraji. Pro Charitu není o svátcích nikdo vyloučen

Vánoce patří chudým i bohatým, protože Spasitel se narodil pro každého. Tímto heslem se řídí i pracovníci Charity Česká republika, když vymýšlí, jak připravit sváteční chvíle pro ty, kterým pomáhají po celý rok – chudým lidem na okraji, osamělým a lidem bez domova. Aby i pro ně prožili Boží narozeniny jako „radostnou zvěst“. I chudí a vyloučení nechť zažijí sílu přátelské pospolitosti. Připojit se k Charitě mohou i dobrovolníci.

Za Tříkrálovou sbírku chce charita koupit auto pro hospic

Už osmnáctý rok budou lidé potkávat u svých dveří a v ulicích skupinky tří králů. Od 1. do 14. ledna vyšle Oblastní charita Blansko do vesnic a měst na Blanensku nad čtyři sta skupinek tříkrálových koledníků. Tradičně chodí od domu k domu, žádají lidi o dar do zapečetěné pokladničky, zpívají typickou koledu, obdarovávají lidi cukříkem a tomu, kdo má zájem, napíší na vstupní dveře domu tříkrálové požehnání.

Vánoce v Azylových domech? Letos i s dárky!

Setkání s rodinou, domov, kapr, salát, ozdobený stromek, dárky, rozzářené dětské oči. Všechno, co pro nás symbolizuje Vánoce, dětem a jejich maminkám v Azylových domech dát nemůžeme, přesto se pracovnice Azylových domů Oblastní charity Blansko snaží svým klientkám klasické vánoční svátky co nejvíc přiblížit. V letošním roce díky dárcům i se vším, co si děti přejí.

Divadelníci z Voděrad věnovali přes 20 tisíc na hospic

Výtěžek sobotního představení divadelního spolku Diwooch ve Voděradech putuje do Mobilního hospice svatého Martina Oblastní charity Blansko. Pomyslný šek na 20.161 Kč předali divadelníci bezprostředně po hře Světáci pracovnicím hospice.

Pojeďte s námi na vítání koledníků do VIDA centra

Milí tříkráloví koledníci, dne 2.1.2019 v 14,30 se koná v Brně na Petrově v katedrále požehnání otce biskupa tříkrálovým koledníkům. Při této příležitosti Oblastní charita Blansko vypraví autobus. Součástí této akce bude jako poděkování koledníkům návštěva VIDA! science centra Brno. Srdečně vás zveme.