Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Peníze pro Mobilní hospic sv. Martina

Senioři z Letovic darovali na výroční schůzi letovického Klubu důchodců peníze Mobilnímu hospici sv. Martina. 3.900 korun od nich převzala vrchní sestra hospice Hana Kudová.

Děkujeme, peníze použijeme na péči o klienty v posledním stádiu nemoci.

Jaroslav Dušek otevřel v Emanuelu zahradu smyslů

Nádherníkova zahrada, zážitková oáza, krása, která působí na všechny smysly. Ze zahrady Centra denních služeb pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením Emanuel v Boskovicích se stal prostor, který spojuje estetično s praktickým využitím pro klienty zařízení.

Hledáme dobrovolníky na pomoc s tříděním po sbírce

Ve středu 6. března pořádáme první letošní sbírku oblečení a dalších potřeb do domácnosti. Věci můžete nosit v Blansku na Jasanovou ulici vedle nábytku Nejči, na Starou Fabriku a na faru, v Boskovicích do Betany, v Doubravici nad Svitavou do Pěkné modré a v Olešnici do Chráněného bydlení.

Navštívili nás kněží z Blanenska a Boskovicka

Minulý týden jsme v rámci spolupráce s farnostmi hostili kněze z blanenského a boskovického děkanátu. Cílem setkání je mimo jiné informovat místní kněze o novinkách v naší charitě. U této příležitosti nám otec Pavel Koutník požehnal nové prostory Mobilního hospice sv. Martina.

Děkujeme všem kněžím, kteří si na nás udělali čas a přišli.

VYPRODÁNO!! Vlasta Redl zahraje pro hospic

VYPRODÁNO!!

V blanenském kině vystoupí 15. března v 19 hodin písničkář Vlasta Redl s doprovodnou kapelou. Vstupenka stojí 350 korun a je k dostání v předprodeji v Blansku v Okně dokořán na Komenského 19 a v Informační kanceláři Blanka. V Boskovicích pak v Městském informačním středisku.

Výtěžek koncertu půjde na potřeby Mobilního hospice sv. Martina, který pomáhá lidem v posledním stádiu nemoci po celém okrese Blansko.

V akci „Každá koruna pomáhá“ jste nám darovali přes 10 tisíc korun

V posledních lednových dnech jsme ukončili akci nazvanou „Každá koruna pomáhá“. V rámci ní nám lidé do pokladniček v jednotlivých městech regionu přispěli celkem 10 986 korun. Peníze použijeme na konkrétní služby, které v regionu pomáhají. Děkujeme vám všem, kteří jste se zastavili u pokladniček. I drobné dary jsou důležité, abychom mohli pomáhat dál.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Hospic má nové přístroje

Pro Mobilní hospic sv. Martina jsme z příspěvku Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové koupili dva koncentrátory kyslíku a jeden injekční dávkovač. Koncentrátory pomáhají nemocným, kteří mají dechové potíže, dávkovač dávkuje léky nastavenou rychlostí po dobu 24 hodin a ulevuje klientům v posledním stádiu nemoci od bolestí, zvracení a neklidu.

Poděkování

Děkujeme vám všem, kteří jste na počátku nového roku přijali tříkrálové koledníky ve městech a obcích na Blanensku. V letošním roce jsme v Tříkrálové sbírce získali 2 234 633 korun z 432 pokladniček. Je to o 128 553 víc než v loňském roce, kdy jste nám darovali 2 106 080 korun.

Nastupují dvě mrazivé noci. Charita nabízí přespání na židlích

Stejně jako v předchozích letech nabízí Oblastní charita Blansko v mrazivých nocích přespání na židlích v prostorách Staré Fabriky. Zařízení otevřeme v noci v pondělí 21. ledna a v úterý 22. ledna od 20 do 7 hodin v noci. Kdo bude mít o teplou židli zájem, ať přijde do Staré fabriky od 20 do 22 hodin. Později už nikoho nebude možné přijmout.