Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Do sbírky potřebujeme věci, které můžou ještě sloužit

Poslední letošní sbírku oblečení, bot, elektroniky a dalších věcí do domácnosti pořádá Oblastní charita Blansko ve středu 28. listopadu v Blansku na Jasanové ulici vedle nábytku Nejči, na Staré Fabrice a na faře, v Boskovicích v Betany a ve Sloupě na faře.

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

Hledáme dobrovolníky do Betany v Boskovicích

Hodina, dvě týdně. I tak málo času pomůže. Do Betany Boskovice, charitního zařízení pro lidi s lehkým a středně těžkým zdravotním a mentálním postižením, hledáme dobrovolníky. Není to nic složitého, stačí prostě být s lidmi, kteří jsou jen trochu jiní.

Mikulášská nadílka splní přání ukrajinských dětí, které žijí v blízkosti bojových zón

Kdysi útulné vesnice a města v Doněcké a Luhanské oblasti, dnes lekají svou prázdnotou a apokalyptickým vzhledem. Od roku 2014, kdy začaly boje na Ukrajině, se zde nepřestalo střílet. Lidé zde jsou traumatizováni očitými zážitky válečného konfliktu. V bezprostřední blízkosti bojové linie nebo přímo na ni bydlí mnoho rodin s dětmi, které nemají kam jít. Nezbývá jim nic jiného, než v nebezpečných podmínkách zůstat.

Svatého Martina děti přilákají světýlky

V pátek 9. listopadu v pět hodin odpoledne zveme děti, rodiče a všechny další zájemce na tradiční Pochod světýlek ke svatému Martinovi.

Za koláče získal hospic rekordních 55 tisíc

„Ta slečna měla pravdu, možná i já budu někdy pomoc potřebovat.“  S těmito slovy se vracel ke stánku Oblastní charity Blansko pán, který před pár hodinami na hospicovou péči přispět odmítl. A nebyl sám, kdo vhodil peníze do charitní pokladničky. V tradiční akci Koláč pro hospic vybrali pracovníci charity celkem 55 tisíc. Peníze půjdou na potřeby Mobilního hospice sv. Martina, který pomáhá lidem v posledním stádiu nemoci na Blanensku a Boskovicku.

Blanenská charita zve na dny otevřených dveří

V rámci Týdne sociálních služeb otevřou své prostory pro zájemce také služby Oblastní charity Blansko. Přijďte, podívejte se, jak pracujeme s klienty v blanenské charitě a zeptejte se na všechno, co Vás zajímá.

Přijďte podpořit hospicovou péči na Blanensku

Ve středu 3. října pořádá Mobilní hospic sv. Martina Oblastní charity Blansko tradiční akci Koláč pro hospic. Po celý den od 8 hodin ráno do 16 hodin odpoledne budou zaměstnanci hospice a další pracovníci blanenské charity ve stáncích na ulici Rožmitálova v Blansku a ve vestibulu nemocnic v Blansku a v Boskovicích. Můžete se jich zeptat na cokoliv z hospicové péče a přispět na nákup vybavení na tuto službu. Za Váš dar dostanete již tradičně chutný koláč.

I Vaše koruna pomůže

Oblastní charita Blansko spustila akci nazvanou „Každá koruna pomáhá“. V jednotlivých městech regionu jsou od konce prázdnin umístěny pokladničky, do kterých můžou lidé do ledna příštího roku přispívat na činnost charity. Peníze z akce použijeme na konkrétní služby, které v regionu pomáhají.