Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Naplňte s námi sběrné košíky potravinami a hygienickými potřebami pro lidi v nouzi

Připojte se s námi a pomozte potřebným. Už v sobotu 18.5.2019 budeme opět vybírat v partnerských supermarketech trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, které poputují do charitních služeb. Pomoci můžete již tradičně nákupem vybraných trvanlivých potravin, jako jsou konzervy, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr, sůl, koření, omáčky a další, nebo nákupem základních hygienických potřeb, jako jsou zubní kartáčky a pasty, mýdla a sprchové gely, prací prášky a čisticí a dezinfekční prostředky.

I ve dnech volna, kdy se všechno zastaví, jsou tu pro vás naše služby

O státních svátcích a o víkendech pracujeme v Azylových domech v Blansku a v Boskovicích, v Chráněných bydleních v Boskovicích a v Olešnici. Otevřena je v Blansku Noclehárna pro muže, nepřetržitě pomáhá také Pečovatelská služba, Mobilní hospic sv. Martina a Linka důvěry.

IMG_4433   IMG_4166

Chceme Evropu, která na nikoho nezapomíná

Síť evropských Charit plně podporuje klíčové hodnoty Evropské unie, jako jsou solidarita, demokracie, rovnost, sociální spravedlnost, respekt k lidské důstojnosti a k lidským právům. Doufáme, že Evropský parlament složený z nově zvolených zástupců dostojí těmto vysokým morálním standardům a hodnotám a že je bude při utváření politiky, která má vliv na miliony lidí jak Evropě i mimo ni, uvádět do praxe.

Stávka sester: Červenou mašličkou upozorňují na krizi ve financování péče o pacienty

Drobná červená mašlička, velký symbol toho, jak jsou zdravotní sestry svázané s pacienty, kteří je potřebují, se od úterý 2. dubna stane znakem sílící nespokojenosti zdravotníků s podfinancováním jejich práce.

Charita pomáhá na Boskovicku také díky evropským penězům

Rodinám s dětmi, lidem, kteří se starají o nevyléčitelně nemocného, lidem, kteří se obtížně pohybují. O tyto všechny se starají pracovníci Oblastní charity Blansko v rámci projektu Odborné sociální poradentství a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi pomáhají ohroženým osobám. Projekt je určený pro obyvatele obcí v území Místní akční skupiny MAS Boskovicko PLUS a je placený z Operačního programu Zaměstnanost, Evropského sociálního fondu při Evropské unii. Pro klienty je bezplatný. „Oblastní charita Blansko zahájila tento projekt 1. dubna 2018 a bude trvat celkem 3 roky. Jeho cílem je zlepšit sociální situaci lidí ohrožených sociálním vyloučení,“ informuje vedoucí projektu Kateřina Korbelová.

Přes 30 tisíc korun z koncertu Redla půjde na hospic

Sbohem galánečko, Husličky a další skladby Vlasty Redla si se zpěvákem zazpívali lidé na koncertě, který pořádala Oblastní charita Blansko v pátek 15. března v blanenském kině. Výtěžek ze vstupenek a z peněz, které lidé darovali do pokladničky v kině, byl 36 115 korun. Peníze půjdou na potřeby Mobilního hospice sv. Martina, který pomáhá lidem v posledním stádiu nemoci po celém okrese Blansko.

VYPRODÁNO!! Vlasta Redl zahraje pro hospic

VYPRODÁNO!!

V blanenském kině vystoupí 15. března v 19 hodin písničkář Vlasta Redl s doprovodnou kapelou. Vstupenka stojí 350 korun a je k dostání v předprodeji v Blansku v Okně dokořán na Komenského 19 a v Informační kanceláři Blanka. V Boskovicích pak v Městském informačním středisku.

Výtěžek koncertu půjde na potřeby Mobilního hospice sv. Martina, který pomáhá lidem v posledním stádiu nemoci po celém okrese Blansko.

Místo: Blansko
Termín: 15. 3. 2019, 19:00

Peníze pro Mobilní hospic sv. Martina

Senioři z Letovic darovali na výroční schůzi letovického Klubu důchodců peníze Mobilnímu hospici sv. Martina. 3.900 korun od nich převzala vrchní sestra hospice Hana Kudová.

Děkujeme, peníze použijeme na péči o klienty v posledním stádiu nemoci.