Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita vyráží do terénu k osamělým lidem

K osamělým seniorům, k lidem bez domova, k lidem s rizikovým způsobem života a k dalším potřebným. K těmto všem jezdí pracovníci projektu Terénní programy k sociálnímu začleňování ohrožených osob na území MASMK už téměř dva roky. Projekt je placený z evropských peněz, pro klienty je bezplatný a může být i anonymní.

Doma je doma. Charita Česká republika vyzývá peticí k záchraně domácí zdravotní péče

Charita Česká republika, největší poskytovatel domácí zdravotní péče v Česku, se na konci června neshodla se zdravotními pojišťovnami na financování této oblasti veřejného zdravotnictví pro příští rok. Navzdory předkládání hloubkových analýz, jimiž jsme dokládali, jak moc je celý segment podfinancovaný, nám zdravotní pojišťovny nenabídly podmínky, za kterých bychom dokázali zajistit fungování našich služeb. Pro záchranu domácí péče proto nyní předkládáme občanům petici Doma je doma s cílem přimět politiky zajistit její dostatečné a udržitelné financování.

Jsme s lidmi aneb Poradny v první linii v boji s chudobou

Paní Janu bije manžel. Pan Josef ztratil přehled, co komu dluží. Paní Eva neví, jak zaplatí nájem s miminkem, které se jí brzy narodí. Všichni sklouzli do situace, na niž sami nestačí a kterou bez pomoci nedokážou vyřešit. Právě pro lidi v podobné situaci existuje v České republice 69 poraden, které provozuje Charita Česká republika. Loni jsme jejich prostřednictvím bezplatně pomohli téměř 35 000 lidí, každý z nich přitom v průběhu roku navštívil poradnu průměrně čtyřikrát.

Ke klientům s těžkým postižením přibyl pracovník

Díky podpoře Nadace ČEZ získal Týdenní stacionář Emanuel Doubravice na půl roku nového pracovníka. Stacionář je zařízení pro klienty se středně těžkým až těžkým mentálním postižením, kombinovaným postižením a s poruchami autistického spektra. Jedná se o klienty, kteří potřebují stálou péči, další pracovník navíc je tak pro Emanuel velká pomoc.

Významné ocenění pro naši drahou kolegyni Teu Tihounovou

Zakladatelka české charitní mise v Zambii Tea Tihounová obdržela dnes v Praze in memoriam Cenu Gratias Agit. Z rukou ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka ji za ni převzala její maminka.

Zahradní slavnost Boskovice

Místo: Boskovice
Termín: 9. 6. 2019, 11:00 — 9. 6. 2019, 20:00

Do sbírky potřebujeme hlavně letní oblečení

Ve středu 5. června chystáme pravidelnou čtvrtletní sbírku oblečení, drobné elektroniky a dalších praktických věcí do domácnosti v osmi městech a obcích okresu.