Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Do sbírky potřebujeme věci, které můžou ještě sloužit

Poslední letošní sbírku oblečení, bot, elektroniky a dalších věcí do domácnosti pořádá Oblastní charita Blansko ve středu 28. listopadu v Blansku na Jasanové ulici vedle nábytku Nejči, na Staré Fabrice a na faře, v Boskovicích v Betany a ve Sloupě na faře.

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

Hlasujte pro naši pečovatelku

Pečovatelka Oblastní charity Blansko Dana Stloukalová byla vybrána mezi oceněné v rámci Národní ceny sociálních služeb - Pečovatelky roku 2018. Od 1. do 11. listopadu jí můžete dát svůj hlas na stránkách www.pecovatelkaroku.cz. „Dana Stoukalová si cenu opravdu zaslouží. Pracuje u nás už 11 let a svoji práci dělá dobře. Je ochotná, empatická, kreativní, prostě dobrá,“ říká vedoucí Pečovatelské služby Anna Kalová. Děkujeme, že si najdete pár minut času a naši pečovatelku podpoříte.

Stloukalova_Dana_Blansko_ikona

Hledáme dobrovolníky do Betany v Boskovicích

Hodina, dvě týdně. I tak málo času pomůže. Do Betany Boskovice, charitního zařízení pro lidi s lehkým a středně těžkým zdravotním a mentálním postižením, hledáme dobrovolníky. Není to nic složitého, stačí prostě být s lidmi, kteří jsou jen trochu jiní.

Mikulášská nadílka splní přání ukrajinských dětí, které žijí v blízkosti bojových zón

Kdysi útulné vesnice a města v Doněcké a Luhanské oblasti, dnes lekají svou prázdnotou a apokalyptickým vzhledem. Od roku 2014, kdy začaly boje na Ukrajině, se zde nepřestalo střílet. Lidé zde jsou traumatizováni očitými zážitky válečného konfliktu. V bezprostřední blízkosti bojové linie nebo přímo na ni bydlí mnoho rodin s dětmi, které nemají kam jít. Nezbývá jim nic jiného, než v nebezpečných podmínkách zůstat.

Svatého Martina děti přilákají světýlky

V pátek 9. listopadu v pět hodin odpoledne zveme děti, rodiče a všechny další zájemce na tradiční Pochod světýlek ke svatému Martinovi.

Za koláče získal hospic rekordních 55 tisíc

„Ta slečna měla pravdu, možná i já budu někdy pomoc potřebovat.“  S těmito slovy se vracel ke stánku Oblastní charity Blansko pán, který před pár hodinami na hospicovou péči přispět odmítl. A nebyl sám, kdo vhodil peníze do charitní pokladničky. V tradiční akci Koláč pro hospic vybrali pracovníci charity celkem 55 tisíc. Peníze půjdou na potřeby Mobilního hospice sv. Martina, který pomáhá lidem v posledním stádiu nemoci na Blanensku a Boskovicku.

Blanenská charita zve na dny otevřených dveří

V rámci Týdne sociálních služeb otevřou své prostory pro zájemce také služby Oblastní charity Blansko. Přijďte, podívejte se, jak pracujeme s klienty v blanenské charitě a zeptejte se na všechno, co Vás zajímá.