Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Poděkování

Děkujeme vám všem, kteří jste na počátku nového roku přijali tříkrálové koledníky ve městech a obcích na Blanensku. V letošním roce jsme v Tříkrálové sbírce získali 2 234 633 korun z 432 pokladniček. Je to o 128 553 víc než v loňském roce, kdy jste nám darovali 2 106 080 korun.

Nastupují dvě mrazivé noci. Charita nabízí přespání na židlích

Stejně jako v předchozích letech nabízí Oblastní charita Blansko v mrazivých nocích přespání na židlích v prostorách Staré Fabriky. Zařízení otevřeme v noci v pondělí 21. ledna a v úterý 22. ledna od 20 do 7 hodin v noci. Kdo bude mít o teplou židli zájem, ať přijde do Staré fabriky od 20 do 22 hodin. Později už nikoho nebude možné přijmout.

Domácí zdravotní péče je stále v akutním ohrožení

Kdo nezažil, neví. Neví, že ve vlastní posteli, ve vlastním bytě může stonat i těžce nemocný člověk. Některým tuto možnost přiblížil nedávno oceněný film Domácí péče. Ale mnoho je těch, kdo o této formě zdravotní péče neví. Sestry domácí zdravotní péče se pohybují v naší společnosti nenápadně a skromně. Přesto několik čísel může ukázat, že Domácí zdravotní péče je široká platforma velice specializované zdravotní péče. Charita Česká republika ji poskytuje od roku 2001, kdy ji jako experiment začalo financovat Ministerstvo zdravotnictví.

Máme dopočítáno!

Částka ze všech 432 tříkrálových pokladniček je 2 234 633 korun, což je o 128 553 víc, než v loňském roce, kdy jste nám darovali 2 106 080 korun. Podívejte se na podrobné výsledky dle jednotlivých obcí.

Děkujeme, bez vás by to nešlo! ❤️