AKTUALITY

Uzavření sociální služby 31. 12. 2018

Dne 31. 12. 2018 bude uzavřena sociální služba Sociálně terapeutické dílny Pěkná modrá Doubravice z důvodu nezájmu uživatelů o  využití služby.

Divadelní představení Světáci

Přijďte v sobotu 15. prosince v 17 hodin na divadelní komedii Světáci do Voděrad. Tamní divadelní spolek Diwwoch věnuje výtěžek z představení Mobilnímu hospici sv. Martina. Děkujeme!

Pozvánka - SvÄ_t��ci A3 - pozadÃ_

Hlasujte pro naši pečovatelku

Pečovatelka Oblastní charity Blansko Dana Stloukalová byla vybrána mezi oceněné v rámci Národní ceny sociálních služeb - Pečovatelky roku 2018. Od 1. do 11. listopadu jí můžete dát svůj hlas na stránkách www.pecovatelkaroku.cz. „Dana Stoukalová si cenu opravdu zaslouží. Pracuje u nás už 11 let a svoji práci dělá dobře. Je ochotná, empatická, kreativní, prostě dobrá,“ říká vedoucí Pečovatelské služby Anna Kalová. Děkujeme, že si najdete pár minut času a naši pečovatelku podpoříte.

Stloukalova_Dana_Blansko_ikona

Pozvání do Klubu Ratolest v Blansku

Milí rodiče a prarodiče, milé děti, všechny Vás zdravíme a věříme, že jste si užili báječné léto. Srdečně Vás zveme do Klubu Ratolest do našich aktivit. Všechny pravidelné aktivity již běží a můžete se jich zúčasnit, pouze Všeználek začne od 3. 10. 2018. Hned v úterý 18. 9. 2018 od 16:30 hodin jste zváni s ochutnávkou zaměřenou na Bio nápoje. Těšíme se na Vás!

Charitní poradna Boskovice obdržela akreditaci Ministerstva spravedlnosti ČR

Charitní poradna Boskovice obdržela spolu s ostatními poradnami Diecézní charity Brno akreditaci Ministerstva spravedlnosti ČR k sepisu a podání insolvenčních návrhů. Podrobnější informace lze získat v poradně, nebo na stránkách ministerstva https://sako.justice.cz/.

Divadelníci z Voděrad věnovali přes 20 tisíc na hospic

Výtěžek sobotního představení divadelního spolku Diwooch ve Voděradech putuje do Mobilního hospice svatého Martina Oblastní charity Blansko. Pomyslný šek na 20.161 Kč předali divadelníci bezprostředně po hře Světáci pracovnicím hospice.

Pojeďte s námi na vítání koledníků do VIDA centra

Milí tříkráloví koledníci, dne 2.1.2019 v 14,30 se koná v Brně na Petrově v katedrále požehnání otce biskupa tříkrálovým koledníkům. Při této příležitosti Oblastní charita Blansko vypraví autobus. Součástí této akce bude jako poděkování koledníkům návštěva VIDA! science centra Brno. Srdečně vás zveme.

Píseň přinesla do jeskyní Vánoce

Vánoční skladby ženského sboru Píseň s klavírním doprovodem Kateřiny Javorské rozezněly v sobotu 8. prosince prostor Punkevních jeskyní. Výtěžek benefičního koncertu, který činil 8706 korun, věnujeme na podporu nejpotřebnějším v regionu. Podpoříme zejména projekt Charitní záchranná síť pro lidi, kterým nemůžou pomoci sociální, zdravotní ani jiné služby v regionu.

Apel na senátory: Přijměte takovou podobu insolvenčního zákona, která lidem pomůže!

Ilustrační snímek Charita Česká republika

Návrh novely insolvenčního zákona, který mají teď senátoři na stole, předluženým lidem nepomůže. Organizace Charita Česká republika, Člověk v tísni, Česká asociace streetwork, Asociace občanských poraden, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Platforma pro sociální bydlení, RUBIKON Centrum, Armáda spásy, Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR, DROM a Sekce sociálních kurátorů SSP ČR zaslaly senátorům prohlášení, v němž je vyzývají ke změnám tohoto sněmovního návrhu.

Charitní pečovatelka je Pečovatelka roku

Dana Stloukalová, pečovatelka Oblastní charity Blansko, získala v Národní ceně sociálních služeb hned dvě ocenění za svoji práci. Zvítězila v kategorii Pečovatelka roku - Terénní služby a odnesla si také Cenu veřejnosti.

V jeskyních zazní adventní písně

V sobotu 8. prosince v 16 hodin vystoupí v Punkevních jeskyních ženský pěvecký sbor Píseň s adventními, duchovními a vánočními skladbami. Po koncertě následuje prohlídka Punkevních jeskyní...Až na dno Macochy. Návštěvníky koncertu od Skalního mlýna k jeskyním odveze v 15:30 zdarma vláček.