AKTUALITY

Zveme Vás na besedu „Proč děti zlobí a co je zlobení“

Už jste si někdy řekli, že vaše dítě fakt zlobí? A že moc nevíte, co s tím? Co když nám děti „zlobením“ chtějí něco říct? Ve čtvrtek 18. října od 16.30 hodin zveme rodiče i prarodiče na odbornou besedu „Proč děti zlobí a co je zlobení“. Besedou Vás v Klubu Ratolest na Sladkovského 2b v Blansku provede Mgr. Mirka Hlaváčková. Pojďme společně zjistit, co jako rodiče považujeme za zlobeni a proč. Naučme se tyto situace zvládat tak, abychom byli spokojení my i děti.

Beseda je podporována z dotačního programu MPSV Rodina. Příspěvek na materiál je 40 Kč. Pokud s sebou přivedete děti, rádi Vám je pohlídáme. Bližší informace se dozvíte na: ratolest@blansko.charita.cz, tel: 731628943.

Pěkná modrá zve na besedu a workshop

Na svoje kořeny, předky, rodinu a další lidi, kteří Vám byli blízko, můžete zavzpomínat na besedě vedené speciální pedagožkou Janou Sedlákovou. Besedu pořádá Pěkná modrá v Doubravici v úterý 23. října od 11 do 12,30 hodin. A hned ve středu 24. října od 9,30 do 11,30 hodin si na stejném místě můžete vytvořit pěknou podzimní dekoraci na workshopu zdobení dýní s Pavlou Šimkovou.
Srdečně všechny zveme!

leták dušičky_18_Pekna modraleták dýně_18_Pekna modra

Pozvání do Klubu Ratolest v Blansku

Milí rodiče a prarodiče, milé děti, všechny Vás zdravíme a věříme, že jste si užili báječné léto. Srdečně Vás zveme do Klubu Ratolest do našich aktivit. Všechny pravidelné aktivity již běží a můžete se jich zúčasnit, pouze Všeználek začne od 3. 10. 2018. Hned v úterý 18. 9. 2018 od 16:30 hodin jste zváni s ochutnávkou zaměřenou na Bio nápoje. Těšíme se na Vás!

Charitní poradna Boskovice obdržela akreditaci Ministerstva spravedlnosti ČR

Charitní poradna Boskovice obdržela spolu s ostatními poradnami Diecézní charity Brno akreditaci Ministerstva spravedlnosti ČR k sepisu a podání insolvenčních návrhů. Podrobnější informace lze získat v poradně, nebo na stránkách ministerstva https://sako.justice.cz/.

Výroční zpráva 2017

Za koláče získal hospic rekordních 55 tisíc

„Ta slečna měla pravdu, možná i já budu někdy pomoc potřebovat.“  S těmito slovy se vracel ke stánku Oblastní charity Blansko pán, který před pár hodinami na hospicovou péči přispět odmítl. A nebyl sám, kdo vhodil peníze do charitní pokladničky. V tradiční akci Koláč pro hospic vybrali pracovníci charity celkem 55 tisíc. Peníze půjdou na potřeby Mobilního hospice sv. Martina, který pomáhá lidem v posledním stádiu nemoci na Blanensku a Boskovicku.

Blanenská charita zve na dny otevřených dveří

V rámci Týdne sociálních služeb otevřou své prostory pro zájemce také služby Oblastní charity Blansko. Přijďte, podívejte se, jak pracujeme s klienty v blanenské charitě a zeptejte se na všechno, co Vás zajímá.

Přijďte podpořit hospicovou péči na Blanensku

Ve středu 3. října pořádá Mobilní hospic sv. Martina Oblastní charity Blansko tradiční akci Koláč pro hospic. Po celý den od 8 hodin ráno do 16 hodin odpoledne budou zaměstnanci hospice a další pracovníci blanenské charity ve stáncích na ulici Rožmitálova v Blansku a ve vestibulu nemocnic v Blansku a v Boskovicích. Můžete se jich zeptat na cokoliv z hospicové péče a přispět na nákup vybavení na tuto službu. Za Váš dar dostanete již tradičně chutný koláč.

I Vaše koruna pomůže

Oblastní charita Blansko spustila akci nazvanou „Každá koruna pomáhá“. V jednotlivých městech regionu jsou od konce prázdnin umístěny pokladničky, do kterých můžou lidé do ledna příštího roku přispívat na činnost charity. Peníze z akce použijeme na konkrétní služby, které v regionu pomáhají.

Charitní poradna pomůže s oddlužením

Návrh na oddlužení sepíší dlužníkům bezplatně pracovníci Charitní poradny, kterou provozuje Oblastní charita Blansko v Boskovicích. Od srpna letošního roku získala poradna akreditaci na sepsání a podání insolvenčních návrhů s návrhem na povolení oddlužení. Charitní poradna má pracoviště v Boskovicích, Blansku a Letovicích a ke konzultaci se zájemci můžou objednat na telefonním čísle 516 411 583.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.