AKTUALITY

Zveme vás na Vítání jara!

Vítání jara 2019

Na rok 2019 chystáme čtyři sbírky oblečení

I v novém roce budeme pořádat pravidelné sbírky oblečení, elektroniky a věcí do domácnosti. Termíny sbírek budou 6. března, 5. června, 11. září a 27. listopadu vždy v určitých městech a obcích po celém okrese Blansko. Místa a časy sbírek včas upřesníme na našich webových stránkách a na facebooku. Darované věci využívají klienti charity a sociálně slabí lidé z regionu do běžných domácností. Věci ze sbírky po vytřídění putují do Charitního šatníku v Blansku na Jasanové ulici a do Charitní pomoci v Boskovicích. Děkujeme!

Rozpis sběrných míst březen 2019

Nabídka volného pracovního místa – zástup za nemoc

Hledáme pracovníka v sociálních službách – pečovatel/ka na zástup za nemoc:

• výkon práce Velké Opatovice a okolí
  • práce na DPP, případně DPČ
  • odměna 100 Kč/hod.
  • podmínkou ŘP

Kontakt: Jarmila Růžičková, tel.:  516 410 825, jarmila.ruzickova@blansko.charita.cz

Máme dopočítáno!

Částka ze všech 432 tříkrálových pokladniček je 2 234 633 korun, což je o 128 553 víc, než v loňském roce, kdy jste nám darovali 2 106 080 korun. Podívejte se na podrobné výsledky dle jednotlivých obcí.

Děkujeme, bez vás by to nešlo! ❤️

Hlasujte pro naši pečovatelku

Pečovatelka Oblastní charity Blansko Dana Stloukalová byla vybrána mezi oceněné v rámci Národní ceny sociálních služeb - Pečovatelky roku 2018. Od 1. do 11. listopadu jí můžete dát svůj hlas na stránkách www.pecovatelkaroku.cz. „Dana Stoukalová si cenu opravdu zaslouží. Pracuje u nás už 11 let a svoji práci dělá dobře. Je ochotná, empatická, kreativní, prostě dobrá,“ říká vedoucí Pečovatelské služby Anna Kalová. Děkujeme, že si najdete pár minut času a naši pečovatelku podpoříte.

Stloukalova_Dana_Blansko_ikona

Přes 30 tisíc korun z koncertu Redla půjde na hospic

Sbohem galánečko, Husličky a další skladby Vlasty Redla si se zpěvákem zazpívali lidé na koncertě, který pořádala Oblastní charita Blansko v pátek 15. března v blanenském kině. Výtěžek ze vstupenek a z peněz, které lidé darovali do pokladničky v kině, byl 36 115 korun. Peníze půjdou na potřeby Mobilního hospice sv. Martina, který pomáhá lidem v posledním stádiu nemoci po celém okrese Blansko.

Peníze pro Mobilní hospic sv. Martina

Senioři z Letovic darovali na výroční schůzi letovického Klubu důchodců peníze Mobilnímu hospici sv. Martina. 3.900 korun od nich převzala vrchní sestra hospice Hana Kudová.

Děkujeme, peníze použijeme na péči o klienty v posledním stádiu nemoci.

Jaroslav Dušek otevřel v Emanuelu zahradu smyslů

Nádherníkova zahrada, zážitková oáza, krása, která působí na všechny smysly. Ze zahrady Centra denních služeb pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením Emanuel v Boskovicích se stal prostor, který spojuje estetično s praktickým využitím pro klienty zařízení.

Hledáme dobrovolníky na pomoc s tříděním po sbírce

Ve středu 6. března pořádáme první letošní sbírku oblečení a dalších potřeb do domácnosti. Věci můžete nosit v Blansku na Jasanovou ulici vedle nábytku Nejči, na Starou Fabriku a na faru, v Boskovicích do Betany, v Doubravici nad Svitavou do Pěkné modré a v Olešnici do Chráněného bydlení.

Navštívili nás kněží z Blanenska a Boskovicka

Minulý týden jsme v rámci spolupráce s farnostmi hostili kněze z blanenského a boskovického děkanátu. Cílem setkání je mimo jiné informovat místní kněze o novinkách v naší charitě. U této příležitosti nám otec Pavel Koutník požehnal nové prostory Mobilního hospice sv. Martina.

Děkujeme všem kněžím, kteří si na nás udělali čas a přišli.

VYPRODÁNO!! Vlasta Redl zahraje pro hospic

VYPRODÁNO!!

V blanenském kině vystoupí 15. března v 19 hodin písničkář Vlasta Redl s doprovodnou kapelou. Vstupenka stojí 350 korun a je k dostání v předprodeji v Blansku v Okně dokořán na Komenského 19 a v Informační kanceláři Blanka. V Boskovicích pak v Městském informačním středisku.

Výtěžek koncertu půjde na potřeby Mobilního hospice sv. Martina, který pomáhá lidem v posledním stádiu nemoci po celém okrese Blansko.