Jsme vám nablízku už 30 let

Před 30 lety jezdily první charitní pečovatelky a zdravotní sestry na Blanensku na kole starat se o lidi stárnoucí, nemohoucí a s postižením do jejich domovů.

Dnes máme v Charitě zdravotní služby, pečovatelky, hospic, služby pro rodiny, poradnu, lidi bez domova a další služby pro lidi, kteří si sami neumí pomoci.

Naši Chariťáci pomáhají ročně cca 5 000 lidem z regionu.

NAJDĚTE POMOC V NAŠich SLUŽBÁCH

Charitu dělají její zaměstnanci – Chariťáci

DSCN1702

30 srdcí Charity

Sociální pracovníci, zdravotní sestřičky, pečovatelky, lékaři, vedoucí i účetní…

V Charitě Blanko máme přes 150 zaměstnanců, dohromady v celé Diecézní charitě Brno pracuje 1 600 Chariťáků.
Všechny je vyjmenovat nedokážeme. Ale protože slavíme 30. výročí, přinášíme vám výběr 30 příběhů charitních zaměstnanců, současných i bývalých, kteří se srdcem na dlani profesionálně pomáhají všem, kdo to potřebují.

Bez nich by Charita nebyla Charitou.

OBJEVTE 30 SRDCÍ CHARITY

Staňte se součástí řetězce pomoci

pani Lenka (8)

Bez vašich darů se neobejdeme

Prožít klidně a důstojně poslední chvíle života doma. Zvládnout péči o člena rodiny s postižením.
Pomoci lidem, kteří přišli kvůli přírodní katastrofě nebo válce o svůj domov.

Váš dar pomůže tam, kde je to právě potřeba.

Dárcovský účet:
Variabilní symbol: 201

klikněte pro DALŠÍ MOŽNOSTI PODPORY

Z příběhů našich klientů

V Charitě se postupně zbavuje strachu ze smrti

Libuška žila stejně jako spousta dalších lidí. Vdala se, chodila do práce, starala se o dvě děti. Po náhlém kolapsu se ocitla v nemocnici a poté s trvalým poškozením krátkodobé paměti strávila rok v psychiatrické léčebně. Učila se znovu mluvit, chodit a vnímat své okolí. Místo do ústavu přivezl přítel Libušku do sociálně terapeutických dílen Charity Blansko Pěkná modrá.
Libuška zpočátku trpěla velkým strachem ze smrti, projevovala se křikem a velkým napětím v sobě. Pracovnice dílen s ní trávily hodně času, často se jí věnovala i charitní psycholožka. „Paní Libuška se postupně začala zapojovat do kolektivu i do dění v rodině. Nyní zvládne uvařit i jednoduchá jídla pro své blízké,“ říká vedoucí Pěkné modré Petra Veselá.

Snímek 007
„Hlavně se nevzdat," říká paní Dana

Na Starou fabriku – denní centrum pro lidi bez domova docházela paní Dana už delší dobu. Spávala venku, takže se potřebovala hlavně umýt, vyměnit si oblečení, ohřát se. „Jednou přišla paní Dana s tím, že si sehnala práci. Po dalším měsíci se setkala v denním centrum s ženou, která hledala novou spolubydlící. „Obě dámy už spolu pár měsíců bydlí a zdá se, že soužití jim klape,“ říká s úsměvem vedoucí centra František Kratochvíl. „Prostě to byla strašná náhoda, ale snad pomohlo i to, že jsem se v těžké životní situaci nevzdala,“ uzavírá paní Dana.
Snímek 0032

Poprvé v deseti letech spí ve vlastní posteli

Postel jen pro sebe a police na hračky. To, co je pro většinu dětí samozřejmostí už od narození, dostala Barborka díky podpoře Charity až v deseti letech. I když její maminka Petra by si přála pro dceru to nejlepší, život jí to neusnadňuje. Barborka trpí silnou epilepsií, Petra téměř nevidí. Nemůže normálně pracovat a má invalidní důchod. Tak se postupně obě ocitly v těžké situaci.
Pomoc Charity vybavením Barborčina pokoje nekončí. Charitní pracovnice za ženou nadále dojíždí a pomáhají jí i její dcerce vybudovat důstojné podmínky pro život.

Děkujeme, že nám pomáháte dělat šťastné konce.