Návštěva hasičů

Dne 21. 2. 2013 navštívili klienti Emanuela místní boskovský sbor hasičů. Hasiči nám předvedli svoji techniku, vozový park a podali výklad s praktickými ukázkami. Klientům se exkurze velmi líbila.

Veselý den na Emáči

Ve středu dne 6. 3. 2013 se v našem zařízení Emanuel Boskovice konal karneval. Byl to den samého veselí, dobré pohody, různých převleků a soutěží pro všechny zúčastněné!

Samotný úvod karnevalu se nesl v duchu překvapení. Klienti si vybírali masky pohádkových bytostí a to byl velký zážitek pro všechny. Po úvodním představení všech masek následovaly soutěže a tanec. Soutěží se účastnili všichni v plném nasazení a rej masek v doprovodu písniček z pohádek byl ten největší zážitek pro všechny.

Odměnou za aktivitu v podobě sladkostí, balónků a medailí získali všechny zúčastněné karnevalové masky. Na tento úžasný den vzpomínáme při každé zmínce o jakékoli postavě z pohádek, kterou klienti znají.

Arboretum

Jarní sluníčko nás v úterý 16. 4. 2013 vylákalo na výlet do přírody. Vyrazili jsme do pohádkové říše rostlin, víl a skřítků, do zahradnického centra Arboretum Šmelcovna Boskovice. Vyrazili jsme po naučné stezce, kde jsme si prohlédli různé druhy stromů, keřů a kytiček. Nejvíce naše uživatele zaujala zvířata. Viděli jsme zakrslé králíky, ovce a kozy. Odměnou za vzorné chování a zvládnutí procházky v nerovném terénu byla zmrzlina.

Připomínka tradice pálení čarodějnic

Pondělní dopoledne 29. dubna připomnělo, že se blíží termín pálení čarodějnic, tak jsme si vyrobili malé čarodějnice a připravili kouzelné soutěžení a povídání o tradici pálení čarodějnic. Každý kdo zvládl „let na koštěti a čarování nad hrncem“ dostal sladkou odměnu. Vyrobené malé čarodějnice si uživatelé odvezou domů a třeba s rodiči spálí. Všem se moc líbilo.

Čarodějná školka

V úterý 30. Dubna nás jaro svými krásnými dny vylákalo na procházku a návštěvu školky na Lidické ulici. Šli jsme se podívat na čarodějnické dopoledne, kde se děti na zahradě zúčastnily různých soutěží. Oči jsme mohli nechat na nápaditých kostýmech malých čarodějů a čarodějnic, proto se nám ani odtud nechtělo odcházet.

Canisterapie aneb nejlepší kamarád na Emáči je pes Foxík

Úterý 14. května v Doubravici na Emáči bylo výjimečné. Tento den nás navštívila vzácná návštěva. Až z daleké Mikulče u Litomyšle za námi dorazila paní Zuzana Soukupová se svým psím kamarádem Foxem. Již uvítání bylo velmi překvapivé. Uživatelé se vrhli do kufru auta a vítali psího kamaráda. Pod vedením paní majitelky prováděli s Foxem různé kousky, které byly k nezapomenutí. Kluci si v plné míře užili každého okamžiku a tak těžké bylo jen jejich loučení.
Krásné odpoledne plné zážitků potvrdilo rčení  "PES - NEJLEPŠÍ PŘÍTEL ČLOVĚKA".