25. výročí DCHB

STŘEDISKO VZÁJEMNÉ HUMANITÁRNÍ POMOCI

Cílem Střediska vzájemné humanitární pomoci je přemístit oblečení, nábytek, funkční elektrospotřebiče pro domácnost, domácí potřeby atd. od lidí, kteří je již nepotřebují, k těm, kteří je potřebují nutně a na nové nemají finanční prostředky.

Charitní šatník

kontaktní osoba: František Jahoda
e-mail: 1knx-7i_65wkY~87VX~l2Zdk6hkmYZhaa8kmb

Další sbírka šatstva se uskuteční 29.11.2017 na těchto místech:

BLANSKO

• Sídliště Písečná, ulice Jasanová v Blansku (vedle nábytku Nejči) od 12:00 do 18:00
  • ulice Sadová 149/2, Nízkoprahové denní centrum Stará Fabrika od 8:00 do 15:00
  • ulice Komenského 48/14, Fara Blansko od 10:00 do 12:00 a od 15:00 do 19:00

BOSKOVICE

• Dukelská 68/12a, Betany Boskovice od 8:00 do 16:00
  • Masarykovo nám. 21/20, Fara Boskovice od 14:00 do 18:00

Máme zájem o veškeré oděvy, boty, povlečení, přikrývky, spacáky, nádobí, kuchyňské potřeby, hračky. Sbíráme také galanterii – látky, korálky, knoflíky, nitě, vyšívané stuhy, výplňový materiál (molitan, vatelín, duté vlákno) apod.

Charitní šatník má své sídlo na sídlišti Písečná, ulice Jasanová v Blansku (vedle nábytku Nejči).

Výdejní dny pro veřejnost:

Pondělí  10:00 - 17:30 hod.

Lidé přivážejí a přinášejí nepotřebné oblečení (dětské, dámské i pánské), pokud možno vyprané, nejraději v krabicích od banánů nebo v igelitových pytlích. Naše pracovnice a dobrovolnice šatstvo třídí a ukládají na ramínka a do štelářů, kam si v první řadě chodí vybrat naši uživatelé sociálních služeb (klienti). Protože pěkného oblečení je dost, dáváme možnost i sociálně slabším obyvatelům, aby si přišli také vybrat. Uvítáme od nich drobný dar na provoz šatníku.

Ošacení, které vyřadíme, nebo které si po dobu jednoho měsíce nikdo nevybere, si odváží Diecézní charita Brno pro svůj projekt Hadroš, kde šatstvo dále třídí, část rozdává svým sociálně slabým, část expeduje do zahraničí jako humanitární pomoc a část dále zpracovává.

Darované věci budou použity pro uživatele služeb Oblastní charity Blansko a sociálně potřebným občanům Blanska a okolí. Bližší informace Vám rád sdělí František Jahoda.

Zároveň chceme upozornit, že kontejnery rozmístěné po Blansku nejsou pro účely charity.

Humanitární sklad

kontaktní osoba: František Jahoda
e-mail: 1knx-7i_65wkY~87VX~l2Zdk6hkmYZhaa8kmb

Humanitární sklad se nachází v Blansku na ulici Gellhornova (areál ČKD). Sem je možné, po předchozí telefonické domluvě, darovat nábytek, elektrospotřebiče a vybavení pro domácnost buďto osobně, nebo také v rámci ASITAXI nabízíme odvoz těm, kteří nemají možnost věci do skladu přivést sami. Cena odvozu je 11 Kč/km + 160 Kč/hodina, další pomocník při nakládce 100 Kč. Ujeté kilometry se počítají z výchozí hodu – Sadová 2, Blansko, kde také počet ujetých kilometrů končí.
Máme zájem o nábytek, matrace, bílá domácí technika – ledničky, pračky, sporáky, kočárky, stoly, židle.

Centrum vzájemné humanitární pomoci pracuje podle hesla "POMOZTE NÁM POMÁHAT!", protože když nebude dost ochotných lidí, kteří nepotřebné ošacení, nábytek, elektroniku atd. nabídnou nám, nemůžeme ani my pomoci těm, kteří by tyto věci potřebovali.