25. výročí DCHB

STŘEDISKO VZÁJEMNÉ HUMANITÁRNÍ POMOCI

Cílem Střediska vzájemné humanitární pomoci je přemístit oblečení, nábytek, funkční elektrospotřebiče pro domácnost, domácí potřeby atd. od lidí, kteří je již nepotřebují, k těm, kteří je potřebují nutně a na nové nemají finanční prostředky.

Charitní šatník

kontaktní osoba: František Jahoda
e-mail: 1knx-7i_65wkY~87VX~l2Zdk6hkmYZhaa8kmb

Charitní šatník má své sídlo na sídlišti Písečná, ulice Jasanová v Blansku (vedle nábytku Nejči).

Rozpis sběrných dnů v šatníku na Písečné 2017

Rozpis sběrných míst květen 2017

Výdejní dny pro veřejnost:

Pondělí  14:00 - 17:30 hod.
Úterý 8:00 - 10:00 hod.

Lidé přivážejí a přinášejí nepotřebné oblečení (dětské, dámské i pánské), pokud možno vyprané, nejraději v krabicích od banánů nebo v igelitových pytlích. Naše pracovnice a dobrovolnice šatstvo třídí a ukládají na ramínka a do štelářů, kam si v první řadě chodí vybrat naši uživatelé sociálních služeb (klienti). Protože pěkného oblečení je dost, dáváme možnost i sociálně slabším obyvatelům, aby si přišli také vybrat. Uvítáme od nich drobný dar na provoz šatníku.

Ošacení, které vyřadíme, nebo které si po dobu jednoho měsíce nikdo nevybere, si odváží Diecézní charita Brno pro svůj projekt Hadroš, kde šatstvo dále třídí, část rozdává svým sociálně slabým, část expeduje do zahraničí jako humanitární pomoc a část dále zpracovává.

Máme zájem o veškeré oděvy, boty, povlečení, přikrývky, spacáky, nádobí, kuchyňské potřeby, hračky. Sbíráme také galanterii – látky, korálky, knoflíky, nitě, vyšívané stuhy, výplňový materiál (molitan, vatelín, duté vlákno) apod.

Darované věci budou použity pro uživatele služeb Oblastní charity Blansko a sociálně potřebným občanům Blanska a okolí. Bližší informace Vám rád sdělí František Jahoda.

Zároveň chceme upozornit, že kontejnery rozmístěné po Blansku nejsou pro účely charity.

Provozní řád šatníku.pdf
Provozní doba šatníku - podrobná

Humanitární sklad

kontaktní osoba: Petr Kolmačka
e-mail: petr.kolmacka@blansko.charita.cz

Humanitární sklad se nachází v Blansku na ulici Gellhornova (areál ČKD). Sem je možné, po předchozí telefonické domluvě, darovat nábytek, elektrospotřebiče a vybavení pro domácnost buďto osobně, nebo také v rámci ASITAXI nabízíme odvoz těm, kteří nemají možnost věci do skladu přivést sami. Cena odvozu je 11,- Kč/km + 160,- Kč/hodina, další pomocník při nakládce 100 Kč. Ujeté kilometry se počítají z výchozí hodu – Sadová 2, Blansko, kde také počet ujetých kilometrů končí.
Máme zájem o nábytek, matrace, bílá domácí technika – ledničky, pračky, sporáky, kočárky, stoly, židle.

Centrum vzájemné humanitární pomoci pracuje podle hesla "POMOZTE NÁM POMÁHAT!", protože když nebude dost ochotných lidí, kteří nepotřebné ošacení, nábytek, elektroniku atd. nabídnou nám, nemůžeme ani my pomoci těm, kteří by tyto věci potřebovali