Z únorové sbírky oděvů jsou zpracované dvě třetiny

Třídění oblečení, bot, hraček, nádobí a potřeb do domácnosti ze sbírky, kterou Oblastní charita Blansko uspořádala koncem února, je v plném proudu. Darované věci probírají dobrovolníci i zaměstnanci charity. Oblečení rozdělují do krabic podle druhu i podle toho, pro koho je určené.

„Už jsme tady hezkých pár hodin strávili. Odhadem máme hotové tak dvě třetiny sbírky,“ říká Anna Baláková, která jako dobrovolnice pomáhá blanenské charitě pravidelně. Protože třídění darovaných věcí dá dost práce, trvá týdny, než jsou přichystané pro lidi, kteří je potřebují: „Spolupracuje s námi jen pár dobrovolníků a kapacita zaměstnanců nestačí. Na třídění i na samotný sběr bychom proto uvítali další lidi, kteří by nám ve svém volném čase chtěli pomáhat,“ říká vedoucí Charitního šatníku František Jahoda.

Darované oděvy využijí klienti charity, například lidé bez domova nebo matky z azylových domů, a sociálně slabí lidé z regionu. „Každý týden doplňujeme Charitní šatník v Blansku na ulici Jasanové vedle nábytku Nejči, který je otevřený v pondělí od desíti dopoledne do půl šesté odpoledne,“ uvádí František Jahoda. Nově si můžou sociálně slabí lidé přijít vybrat oblečení, věci do domácnosti i drobnou elektroniku do místa Charitní pomoci v Boskovicích poblíž Betany v úterý od jedenácti do čtyř.

Další termín čtvrtletního sběru plánuje Oblastní charita Blansko 30. května 2018. Místa včas upřesníme.

IMG_4447 IMG_4450 IMG_4470

IMG_4473 IMG_4480