V charitním skladu chybí hrnce i talíře

Podzimní sbírku oblečení, bot, elektroniky a dalších věcí do domácnosti pořádá Oblastní charita Blansko ve středu 5. září v Blansku na Jasanové ulici vedle nábytku Nejči, na Staré Fabrice a na faře, v Boskovicích v Betany a na faře, v Doubravici v Pěkné Modré, v Kunštátě a v Lipovci na faře a v Rájci-Jestřebí v Informačním centru. Konkrétní časy sběru najdou zájemci na internetových stránkách blansko.charita.cz/satnik.

„Ve sbírce bychom tentokrát uvítali běžné kuchyňské nádobí, hlavně hrnce a talíře,“ říká vedoucí Charitního šatníku František Jahoda. Vedle kuchyňských potřeb se sociálně slabí lidé z regionu a klienti charity, kteří věci ze sbírky využívají, shání po drobných elektrospotřebičích. „Tradičně máme nedostatek starších mikrovlnek a rychlovarných konvic,“ doplňuje František Jahoda.

Darované věci využívají sociálně slabí lidé do běžných domácností, proto prosíme dárce o takové, které ještě bez problému slouží. „Stejně tak oblečení a boty potřebujeme pro lidi ještě použitelné,“ doplňuje vedoucí charitního šatníku.

Věci ze sbírky po vytřídění putují do Charitního šatníku v Blansku na Jasanové ulici, který je otevřený od pondělí od desíti dopoledne do půl šesté odpoledne a do Charitní pomoci v Boskovicích, která je otevřená v úterý od jedenácti dopoledne do pěti odpoledne.

Protože po sbírce je s tříděním oblečení a věcí do domácnosti pro potřebné dost práce, uvítáme na pomoc dobrovolníky, kteří by chtěli se zpracováním darovaných věcí pomoci. Zájemci se můžou ozvat vedoucímu šatníku Františku Jahodovi na číslo 603 291 388.

Další termín poslední letošní charitní sbírky bude 28. listopadu. Děkujeme dárcům a všem ostatním, kteří se na sbírce podílejí.

Rozpis sběrných míst září 2018