25. výročí DCHB

Do charitní sbírky potřebuje charita hlavně dětské a zimní oblečení

Ve středu 29. listopadu pořádá Oblastní charita Blansko tradiční čtvrtletní sbírku oblečení. Tentokrát budou pracovníci charity vybírat vyřazené věci ve dvou městech okresu. V Blansku na ulici Jasanové, ve Staré fabrice a na faře, v Boskovicích na faře a v Betany. Přesné časy sběru, kdy můžou dárci použité oblečení a další věci nosit, najdou lidé na stránkách Oblastní charity Blansko.

Do charitního šatníku je tentokrát potřeba hlavně zimní oblečení, dětské oděvy a drobná elektronika. „Jsme rádi za všechny darované věci, protože z šatníku mizí rychle. Ale vzhledem k ročnímu období uvítáme především bundy, teplé prádlo a další zimní oblečení. A také oblečení pro malé děti, o to je opravdu zájem,“ informuje vedoucí charitního šatníku František Jahoda.

Darované věci využijí tradičně klienti charity, například bezdomovci nebo matky z azylových domů, a sociálně slabí. Ti si můžou do charitního šatníku přijít vybrat v pondělí od desíti dopoledne do půl šesté odpoledne. „Věci do šatníku doplňujeme každý týden. Lidé si už na to zvykli a v šatníku je daleko větší provoz než dříve,“ říká František Jahoda.

Kromě oblečení uvítá charita praktické věci do domácnosti, tentokrát hlavně drobnou elektroniku jako jsou žehličky, rychlovarné konvice nebo fény. Další termín sbírky bude znovu za čtvrt roku, začátkem jara.

Rozpis sběrných míst listopad 2017