Charita potřebuje do sbírky hlavně letní oblečení pro děti

Ve středu 30. května budou pracovníci Oblastní charity Blansko sbírat oblečení, boty, elektroniku a další věci, které lidé doma už nepotřebují. Dárci je můžou nosit v Blansku na Jasanovou ulici vedle nábytku Nejči, na Starou Fabriku a na faru, v Boskovicích do Betany, v Doubravici do Pěkné Modré, v Jedovnicích na faru, v Adamově do Zlaté zastávky a Městského klubu mládeže a v Olešnici na Cihelnu.

„Zájem máme tentokrát především o letní oblečení. Momentálně v našem šatníku maminky nejvíc shání oblečení pro kluky,“ říká vedoucí Charitního šatníku František Jahoda.

IMG_4447

Vedle maminek z azylových domů darované věci využijí například lidé bez domova a další sociálně slabí lidé z regionu. Můžou si přijít vybrat v Blansku do Charitního šatníku na Jasanové ulici v pondělí od desíti dopoledne do půl šesté odpoledne a v Boskovicích v Charitní pomoci poblíž Betany v úterý od jedenácti dopoledne do pěti odpoledne.

Kromě oblečení uvítáme také věci do domácnosti, nábytek a elektroniku. „Lidé se nás teď ptají hlavně na starší, ale funkční ledničky a pračky,“ upřesňuje František Jahoda.

Jsme rádi za všechny věci, které lidé charitě věnují. Zároveň prosíme dárce o věci, které sice už nechtějí, ale které jsou stále použitelné. „Darované věci využívají sociálně slabí lidé do běžných domácností. Proto potřebujeme takové, které stále bez problémů slouží,“ doplňuje vedoucí Charitního šatníku.

IMG_4480Protože po sbírce je s tříděním oblečení a věcí do domácnosti pro potřebné dost práce, uvítáme na pomoc dobrovolníky, kteří by chtěli se zpracováním darovaných věcí pomoci. Zájemci se můžou ozvat vedoucímu šatníku Františku Jahodovi na číslo 603 291 388.

Další termín sbírky plánujeme po prázdninách, na 5. září. Děkujeme dárcům a všem ostatním, kteří se na sbírce podílejí.

Rozpis sběrných míst květen 2018