Charita pořádá sbírku oblečení. Na třídění věcí uvítá nové dobrovolníky

Nevhodné vánoční dárky, oblečení, elektroniku a další věci, které doma už překážejí, můžete darovat do první letošní charitní sbírky ošacení. Oblastní charita Blansko ji pořádá ve středu 28. února na čtyřech místech okresu.

„Tentokrát bude čtvrtletní sbírka šatstva v Blansku na ulici Jasanové vedle nábytku Nejči, ve Staré Fabrice a na faře, v Boskovicích na faře a v Betany a ve Sloupě a v Kunštátě na farách,“ upřesňuje vedoucí Charitního šatníku František Jahoda. Konkrétní časy sběru najdou zájemci na internetových stránkách blansko.charita.cz/satnik.

Do sbírky uvítá charita veškeré použitelné oblečení a obuv, praktické věci do domácnosti, drobnou elektroniku, ledničky a nábytek. „Zájem je také o koberce. Kdo má nějaký nepoužívaný doma a nemá jej jak dovést, můžeme mu v rámci služby ASITAXI zajistit odvoz,“ doplňuje František Jahoda.

Darované věci využijí tradičně klienti charity, například lidé bez domova nebo matky z azylových domů, a sociálně slabí lidé z regionu. Ti si můžou do charitního šatníku přijít vybrat v pondělí od desíti dopoledne do půl šesté odpoledne. Věci do šatníku doplňují charitní pracovníci každý týden.

Kromě Charitního šatníku v Blansku na ulici Jasanové vedle nábytku Nejči nově otvírá blanenská charita Charitní pomoc také v Boskovicích poblíž Betany. Stejně jako v Blansko bude sloužit pro sociálně slabé lidi z okolí.
Protože po sbírce je s tříděním oblečení a věcí do domácnosti pro potřebné dost práce, uvítá Oblastní charita Blansko na pomoc dobrovolníky, kteří by chtěli se zpracováním darovaných věcí pomoci.

Rozpis sběrných míst ÚNOR 2018