25. výročí DCHB

Charita pořádá čtvrtletní sbírku oblečení

Ve středu 20. září bude charita Blansko vybírat použité oblečení v osmi městech a obcí okresu. Vyřazené oblečení i věci do domácnosti můžou lidé nosit do Blanska na ulici Jasanovou, do Staré fabriky a na faru, v Adamově do Zlaté zastávky a do Městského klubu mládeže, v Boskovicích na faru a do Betany, dále do far v Ostrově u Macochy, v Jedovnicích, ve Křtinách, v Doubravici nad Svitavou a do Chráněného bydlení v Olešnici. Přesné časy sběru najdou zájemci na stránkách Oblastní charity Blansko.

Ve sbírce jsou tentokrát žádané hlavně teplé oděvy. „Zájem máme především o oblečení, které využijeme v zimě, tedy o svetry, mikiny, dlouhé kalhoty a teplé bundy,“ říká vedoucí charitního šatníku František Jahoda. Darované věci využijí především klienti charity, například bezdomovci nebo matky z azylových domů. Proto pracovníci charity ve sbírce uvítají hlavně běžné věci denní potřeby. „Abychom mohli lidem pomáhat dál, je pro nás sbírka velmi důležitá. Kromě oblečení potřebujeme praktické věci do domácnosti, jako jsou hrnce, nože a další kuchyňské potřeby. Vyloženě otlučené nádobí na vyhození nebo ozdobné předměty nevyužijeme,“ doplňuje František Jahoda.

Vedle ošacení a kuchyňských potřeb bude charita vybírat také boty, povlečení, přikrývky, spacáky nebo hračky. Vybrané pytle z vyřazenými věcmi pak pracovníci charity a dobrovolníci vytřídí a uloží na ramínka a do krabic v charitním šatníku. Do něj v první řadě chodí uživatelé charitních služeb. A protože pěkné oblečení většinou zbývá, můžou si za malý poplatek přijít vybrat i lidé, kteří se ocitli ve špatné finanční situaci.

Další termín sbírky plánuje blanenská charita zhruba za další tři měsíce na počátku zimy.

Rozpis sběrných míst září 2017