Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Soutěžte o nejradostnější fotku a video z Tříkrálové sbírky

Foťte, točte a pošlete nám na e-mail abFu5f96LTprRb~lW5pJ, jak jste si letošní koledu užili a jakou radost jste způsobili. Vaši kolegové, kamarádi, spolukoledníci a fanoušci naší facebookové stránky pak vyberou fotku nebo video, u kterých se nejvíc pobavili a potěšili.

Tříkráloví koledníci z jižní Moravy a z Vysočiny dostali požehnání

V úterý 2. ledna proběhlo oficiální zahájení Tříkrálové sbírky na jižní Moravě a Vysočině v brněnské katedrále na Petrově. Asi třem stovkám koledníků během mše udělil zvláštní požehnání pomocný biskup Mons. Pavel Konzbul. Již tradicí je také kolednická soutěž o ceny a drobné dárky a občerstvení pro všechny zúčastněné. Děkujeme všem, kteří se požehnání zúčastnili nebo jej podpořili!

Na jižní Moravě začíná Tříkrálová sbírka požehnáním koledníků na Petrově

Možná také u vás zazvoní Tři králové se svou koledou a požehnáním, které osobně obdrželi od otce biskupa. Do Nového roku vám popřejí vše dobré. Vy jim na oplátku můžete vložit do zapečetěné kasičky s logem Charity Česká republika svůj příspěvek. Svým darem tak pomůžete dětem s maminkami v azylových domech, lidem bez domova, těžce nemocným, seniorům anebo lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci. V minulém roce jste takto pomohli více než padesáti tisícům potřebných v Jihomoravském kraji a v části Kraje Vysočina.

V městech a vesnicích koledujeme po celém Blanensku

Už sedmnáctý rok budou lidé potkávat u svých dveří a v ulicích skupinky tří králů. Prvních čtrnáct dní v lednu vyšle Oblastní charita Blansko do vesnic a měst na Blanensku nad čtyři sta skupinek tříkrálových koledníků. Tradiční charitní Tříkrálovou sbírku začíná připravovat její koordinátorka Marie Sedláková v říjnu.

Charita se připojila k Ježíškovým vnoučatům

Do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata, ve kterém se plní sny opuštěným starým lidem, se v letošním roce zapojila i Oblastní charita Blansko. Vánoční přání pomohla vyplnit hned dvěma seniorům. „Projekt se nám moc líbí, proto jsme se letos k Ježíškovým vnoučatům připojili. A rádi bychom v něm pokračovali i v dalších letech,“ říká vedoucí charitní ošetřovatelské služby Radka Kuncová.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Noclehárna pro ženy bez domova na Blanensku chybí

Přes den se může schovat před mrazem i sněhem v nízkoprahovém Denním centru Stará fabrika, v noci přespává na lavičce v parku, na autobusových zastávkách. V zimě, jen se svými psy. A není sama. Ženy z Blanenska, které se ocitnou přechodně nebo delší dobu bez domova a peněz na zaplacení ubytovny, se nemají v Blansku kam přes noc schovat. Charitní služby jim poskytnou azyl přes den, v noci však nabízí nocleh pouze mužům.

Díky koncertu v jeskyních budou mít děti pěkné Vánoce

Jedenáct tisíc korun vybrala Oblastní charita Blansko na tradičním benefičním předvánočním koncertu v Punkevních jeskyních. V sobotu 9. prosince tam rozezněla podzemní prostor mexická skupina Mariachi Espuelas. Děti i dospělé pobavil skřítek Jeskyňkář a Šnek Krasík. Kdo chtěl, mohl si také prohlédnout jeskyni a svést se na lodičce po řece Punkvě.