25. výročí DCHB
Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Požehnané Velikonoce 2017

Kéž je největší ozdobou Vašich Velikonoc symbol kříže a největší radostí příběh vzkříšení syna, který tento symbol ukrývá. Jménem Diecézní charity Brno společně s celým kolektivem pracovníků přeje Oldřich Haičman, ředitel.

V Ratolesti přivítali jaro, zimu hodili do řeky

Desítky dětí i dospělích dorazily v sobotu 1. dubna na tradiční Vítání jara do charitního Klubu Ratolest. I letošní jubilejní desátý ročník prozářilo slunce: „Za všech deset let, co tuto akci pořádáme, nám ještě nikdy nepršelo,“ vzpomíná vedoucí klubu Pavla Šimková. „I když byla třeba zima, jaro vždycky vítáme se sluncem,“ dodává.

V Boskovicích proběhne výstava „Pomáháme uměním“

Zkrášlit si domov a k tomu pomoci můžou lidé na prodejní charitní výstavě nazvané Pomáháme společně. Začíná vernisáží v neděli 9. dubna ve tři hodiny odpoledne. Linoryty i litografická díla si na ní můžou návštěvníci prohlédnout i zakoupit po dobu čtrnácti dnů.

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Diecézní charita Brno oslaví čtvrtstoletí

Diecézní charita Brno si připomene 25 let od znovuobnovení své činnosti biskupem Vojtěchem Cikrlem. Proto v den svého znovuzaložení 1. 2. ve 12.00 hod. vypustí do vzduchu 25 balonků s přáními přímo před budovou svého sídla na tř. Kpt. Jaroše 9. Zpočátku měla 3 zaměstnance a kancelář o 3m2. Dnes ročně poskytne pomocnou ruku 58 tisícím lidí v nouzi, provozuje 130 služeb, zaměstnává 1400 pracovníků a spolupracuje s více než 16 000 dobrovolníky.

Tři králové navštíví v Brně biskupa, rektora MU, primátora, hejtmana nebo ombudsmanku

Včera proběhlo zahájení Tříkrálové sbírky na jižní Moravě v katedrále na Petrově. Pro požehnání si přijelo více než 300 koledníků, které jim během mše udělil pomocný biskup Mons. Pavel Konzbul. V loňském roce dárci do sbírky věnovali 22 mil. Kč. Sbírka nabídne kromě koledy „dům od domu“ v následujících dnech například průvod s velbloudy nebo navštívení představitelů různých institucí.

Doprovodné akce Tříkrálové sbírky na jižní Moravě a na východě Vysočiny

Během Tříkrálové sbírky se mohou dárci a příznivci těšit na řadu doprovodných akcí. Hned 2. ledna proběhne zahájení sbírky v Brně na Petrově, 5. ledna jízda Tří králů na velbloudech a koních v centru Brna nebo 8.ledna odvysílá Česká televize tradiční Tříkrálový koncert za účasti Věry Martinové, Lenny nebo Václava Neckáře.

Tříkrálová sbírka na jižní Moravě a na východě Vysočiny je tu

(BRNO) Ihned prvním lednovým dnem v roce 2017 vypukne již po sedmnácté tradiční Tříkrálová sbírka. Diecézní charita Brno do ní zapojí asi 14.000 dobrovolníků, na celém území ČR jich tak bude koledovat přes 60.000. Dne 2. ledna v 15.00 hod. symbolicky zahájí tuto největší dobročinnou kampaň biskup Mons. Vojtěch Cikrle slavnostním požehnáním na Petrově. Loni dárci v ní na území jižní Moravy a části Kraje Vysočina darovali 22 mil. Kč. Kromě tradičního koledování „dům od domu“ nabídne sbírka kupříkladu průvod s velbloudy v Brně.

Obchůdky s Albertem

Děkujeme za podporu v rámci akce Obchůdky s Albertem, která se uskutečnila díky Nadačnímu fondu Albert v Boskovicích a v Adamově.