25. výročí DCHB
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Den Charity 2017

Srdečně Vás zveme na oslavu 25. výročí založení Oblastní charity Blansko, připraven je pestrý program, soutěže, občerstvení a zábava pro každého!

Místo: Doubravice nad Svitavou
Termín: 16. 9. 2017, 15:00

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Charita pořádá čtvrtletní sbírku oblečení

Ve středu 20. září bude charita Blansko vybírat použité oblečení v osmi městech a obcí okresu. Vyřazené oblečení i věci do domácnosti můžou lidé nosit do Blanska na ulici Jasanovou, do Staré fabriky a na faru, v Adamově do Zlaté zastávky a do Městského klubu mládeže, v Boskovicích na faru a do Betany, dále do far v Ostrově u Macochy, v Jedovnicích, ve Křtinách, v Doubravici nad Svitavou a do Chráněného bydlení v Olešnici. Přesné časy sběru najdou zájemci na stránkách Oblastní charity Blansko.

Charita zve na netradiční olympiádu

Netradiční olympijský den zažijí všichni, kteří přijdou v sobotu 16. září ve tři hodiny odpoledne do areálu farní zahrady Pěkná modrá v Doubravici nad Svitavou. Blanenská charita tam sportovním odpolednem oslaví Den charity. „Touto akcí chceme lidem představit charitu, prožít s nimi příjemné sobotní odpoledne a zároveň poděkovat všem, kteří nám pomáhají,“ přibližuje Pavel Perout, pracovník Charity Blansko.

Dejme úsměv dětem 2017

I letos se těšíme, že společně s vaší pomocí dokážeme v charitativní kampani Dejme úsměv dětem vybrat nejméně 5 000 000 Kč na pomoc ohroženým dětem. Jak se můžete zapojit? Jednoduše. V týdnu od 11. do 15. září 2017 nakupte v prodejnách ROSSMANN výrobky označené logem projektu Dejme úsměv dětem. Částku, kterou zaplatíte za tyto výrobky, věnujeme Nadaci Naše dítě pro účely finanční podpory vybraných azylových domů, dětí z Klokánku, výcviku 3 asistenčních psů, obnovy baby boxu a na podporu individuálních žádostí sociálně slabých rodin s handicapovanými dětmi.

Den charity 16. 9. 2017 od 15 hod. Doubravice nad Svitavou

Plakát - Den charity

Oznámení o sběru šatstva 20. září 2017

Rozpis sběrných míst září 2017.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.