25. výročí DCHB
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Z vystoupení Hradišťanu půjde přes 80 tisíc na umírající

Na červnovém benefičním koncertu skupiny Hradišťan vybrala Oblastní charita Blansko 83 tisíc korun. Použije je na potřeby Mobilního hospice sv. Martina. „Zhruba za polovinu výtěžku z koncertu koupíme dvě elektrická lůžka, která pak klientům půjčujeme domů. Zbytek využijeme na dokrytí nákladů a na provoz služby, například na pohonné hmoty nebo převazový materiál,“ informuje vedoucí hospice Radka Kuncová.

Diecézní charita Brno slavila 25. narozeniny v Žarošicích

V sobotu 17. června proběhla v Žarošicích na jižní Moravě oslava 25. výročí založení Diecézní charity Brno. Akce se účastnili zaměstnanci, jejich rodiny, dobrovolníci a příznivci Charity. Velké díky patří všem sponzorů a partnerům, bez kterých by se celá akce nemohla uskutečnit. Děkujeme, že pomáháte s námi!

Výroční zpráva Diecézní charity Brno - po pětadvacáté

Po roce Vám opět nabízíme výroční zprávu Diecézní charity Brno. Nejzásadnějšími událostmi v loňském roce byla například uprchlická krize, kdy se Diecézní charita Brno zapojila do jejího řešení na Balkánské cestě a nakonec i v Řecku. Rovněž jsme se podíleli na humanitární pomoci lidem vnitřně přesídleným na Ukrajině z důvodu občanské války. Pokračovala naše pomoc i v Moldavsku a v Rumunsku. Naše činnost nebyla ale o nic méně intenzivní také v tuzemsku.

Zahradní slavnost - Betany Boskovice

Akce pro širokou veřejnost, mše pod širým nebem, hudební vystoupení.

Místo: Betany Boskovice
Termín: 18. 6. 2017, 11:00

HRADIŠŤAN & Jiří Pavlica

Srdečně Vás zveme na benefiční koncert kapely "HRADIŠŤAN & Jiří Pavlica", který se koná ve farním kostele Jména Panny Marie ve Křtinách v neděli 11. 6. 2017 v 16.00 hodin.

Místo: Kostel Jména Panny Marie ve Křtinách
Termín: 11. 6. 2017, 16:00

Akce Oblastní charity Blansko k 25. výročí

Akce k 25. výročí.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Oznámení o sběru šatstva 17. 5. 2017

Rozpis sběrných míst květen 2017.