25. výročí DCHB

4.12..

Odborná beseda ADHD 1. 12. 2017

1.12..

Charita získala sedmnáct set kilo jídla

1 700 kilo potravin darovali nakupující blanenské charitě v Národní potravinové sbírce. Ze svých košíků věnovali lidé část nákupu v prodejně Albert U dálnice v Brně. Vybrané potraviny půjdou k uživatelům Oblastní charity Blansko a k sociálně slabým rodinám v regionu. Děkujeme dárcům, supermarketu a patnácti dobrovolníkům, kteří se sbírkou pomáhali.

Azylový dům získal 200 tisíc z nadace Naše dítě

Azylový dům Oblastní charity Blansko dostal šek na 200 tisíc korun. Ten předala ředitelce charity Janě Sedlákové a vedoucí azylového domu Lence Šebelové na blanenských svatomartinských slavností ředitelka nadace Naše dítě Markéta Nešlehová.

Děkujeme, že jste darovali 12 tun potravin pro lidi, kteří je potřebují

Parta skvělých dobrovolníků, zaměstnanců a dárců Diecézní charity Brno má za sebou pátý ročník Národní potravinové sbírky. Opět se podařilo posunout hranice možného. I přes nemalé technické problémy se v celkem osmi supermarketech na jižní Moravě vysbíralo od dárců 12 143 kg potravin. Což je o 197 kg více než loni. Darované potraviny pomohou například lidem bez domova, matkám s dětmi z azylového domova nebo klientům sociálních poraden.

Koncert Javory

V sobotu 11. listopadu v sedm hodin večer zveme na koncert skupiny Javory do Zámeckého skleníku v Boskovicích. Vstupenka stojí 200 korun a je k zakoupení v boskovickém Městském informačním středisku. Výtěžek benefičního koncertu půjde na potřeby Centra denních služeb Emanuel pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením. Jako host doprovodí skupinu Martin Krajíček.

Výše příspěvku: 200 Kč

Předprodej: Městské informační středisko Boskovice

Místo: Zámecký skleník Boskovice
Termín: 11. 11. 2017, 19:00

Staň se králem! Staň se tříkrálovým koledníkem!

nabor koledniku_plakat.

Do charitní sbírky potřebuje charita hlavně dětské a zimní oblečení

Ve středu 29. listopadu pořádá Oblastní charita Blansko tradiční čtvrtletní sbírku oblečení. Tentokrát budou pracovníci charity vybírat vyřazené věci ve dvou městech okresu. V Blansku na ulici Jasanové, ve Staré fabrice a na faře, v Boskovicích na faře a v Betany. Přesné časy sběru, kdy můžou dárci použité oblečení a další věci nosit, najdou lidé na stránkách Oblastní charity Blansko.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.