25. výročí DCHB
Rubriky:

Akce Oblastní charity Blansko k 25. výročí

Akce k 25. výročí.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Oznámení o sběru šatstva 17. 5. 2017

Rozpis sběrných míst květen 2017.

Zahradní slavnost

V sobotu 13. 5. 2017 od 15 hod. se koná v areálu Centra "PRO" Blansko ZAHRADNÍ SLAVNOST. Pro děti i dospělé je připraven bohatý program, tvořivá a sportovní stanoviště, skákací hrad a opékání párků. Akce se koná v rámci celorepublikového Týdne pro rodinu a je součástí letošního 25. výročí blanenské charity.

zahradní_slavnost2017b

Požehnané Velikonoce 2017

Kéž je největší ozdobou Vašich Velikonoc symbol kříže a největší radostí příběh vzkříšení syna, který tento symbol ukrývá. Jménem Diecézní charity Brno společně s celým kolektivem pracovníků přeje Oldřich Haičman, ředitel.

V Ratolesti přivítali jaro, zimu hodili do řeky

Desítky dětí i dospělích dorazily v sobotu 1. dubna na tradiční Vítání jara do charitního Klubu Ratolest. I letošní jubilejní desátý ročník prozářilo slunce: „Za všech deset let, co tuto akci pořádáme, nám ještě nikdy nepršelo,“ vzpomíná vedoucí klubu Pavla Šimková. „I když byla třeba zima, jaro vždycky vítáme se sluncem,“ dodává.

V Ratolesti přivítají jaro

Setí obilí, házení Morany do řeky nebo velikonoční pohádka. To vše a další velikonoční tradice jsou přichystány pro děti i dospělé v sobotu 1. dubna v blanenském klubu Ratolest.

Místo: Blansko
Termín: 1. 4. 2017, 10:00

V Boskovicích proběhne výstava „Pomáháme uměním“

Zkrášlit si domov a k tomu pomoci můžou lidé na prodejní charitní výstavě nazvané Pomáháme společně. Začíná vernisáží v neděli 9. dubna ve tři hodiny odpoledne. Linoryty i litografická díla si na ní můžou návštěvníci prohlédnout i zakoupit po dobu čtrnácti dnů.

Výstava obrazů rodiny Boudových a uživatelů Betany Boskovice

Oblastní charita Blansko ve spolupráci s Muzeem regionu Boskovicka, Orlem Boskovice pod záštitou senátorky Jaromíry Vítkové pořádá výstavu obrazů rodiny Boudových a uživatelů Betany Boskovice „POMÁHÁME SPOLEČNĚ“. Vernisáž proběhne v neděli 9. 4. 2017 15:00 v Muzeu regionu Boskovicka. Výstava se koná od 9. do 23. 4. 2017. Výnos z prodeje obrazů bude použit na rozšíření a zkvalitnění ubytování hendikepovaných uživatelů Betany Boskovice.

Výstava Boudových - plakát