Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Matky s dětmi i lidé bez domova spí na postelích z Tříkrálové sbírky

Z prostředků z Tříkrálové sbírky Oblastní charita Blansko postupně zlepšuje svoje služby. Na nových postelích koupených za peníze z koledování spí matky s dětmi v azylových domech v Blansku a v Boskovicích i muži v blanenské noclehárně.

Oblastní charita Blansko má nového ředitele

Od 1. července usedl na místo ředitele Oblastní charity Blansko Ing. Pavel Kolmačka. V charitě pracuje už 12 let, z toho poslední 3 roky jako zástupce bývalé ředitelky Mgr. Jany Sedlákové pro úsek správy. Novému řediteli přejeme, ať se mu v čele blanenské charity daří.

Místo skautů teď vede tříkrálové koledníky

K práci pro druhé měla vždycky blízko. Léta dělala skautskou vedoucí, nyní pracuje jako zdravotní sestra v blanenské charitě. K tomu už čtvrtý rok vede Lucie Hegerová tříkrálové koledníky v Senetářově. V obci se převlékají do rouch tří králů právě holky a kluci z tamního skautského oddílu. „I když už skauty nevedu, mám k nim pořád blízko. A protože dělám v charitě, není pro mě problém zprostředkovat koledníkům pokladničky, průkazky a další věci potřebné ke sbírce,“ říká Lucie Hegerová.

Výroční zpráva 2017

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Charitní pečovatelská služba hledá do Velkých Opatovic a okolí pracovníka/pracovnici na DPP

Náplň práce: přímá obslužná péče, práce pečovatelky v terénu. Práce bude probíhat v těchto termínech: 2.7.-13.7.2018, 23.7.-10.8.2018, 20.8.-24.8.2018 s výkonem práce od 7 do 15.30 hod.

Odměna 95 Kč/hod. Řidičský průkaz není podmínkou. Mohou se hlásit i uchazeči bez kvalifikace pro pracovníky v soc. službách. Práce je vhodná pro studenty (věk nad 18 let), ženy na rodič. dovolené, důchodce.

Bližší informace na telefonu 737 230 852 nebo 516 410 825.

Charita pomůže najít práci lidem s duševním onemocněním

Chtějí pracovat a zvládnout to, potřebují jen trochu jiný přístup. K tomu, aby se lidé s duševními obtížemi mohli uplatnit na trhu práce, pomáhá projekt Oblastní charity Blansko Vykročit z kruhu. Je financovaný z dotací Evropské unie a určený pro starší osmnácti let, kteří mají kvůli svému onemocnění problémy zapojit se do běžného života, cítí se osamocení, obtížně hledají zaměstnání nebo mají problémy se vztahy. „Lidé s duševním onemocněním žijí mnohdy v našem okolí, i když tak na první pohled nepůsobí. V dnešní hektické době trpí spousta lidí depresemi, úzkostmi, vyhýbají se společnosti a neví, na koho se obrátit,“ říká vedoucí projektu, psycholožka Tereza Machková.