25. výročí DCHB

4.12..

Odborná beseda ADHD 1. 12. 2017

1.12..

Staň se králem! Staň se tříkrálovým koledníkem!

nabor koledniku_plakat.

Blanensko charitu navštívila Lenka Dražilová z JMK

Nad problémy lidí, kteří potřebují pomoci, se sešli ředitelka Oblastní charity Blansko Jana Sedláková, předsedkyně sociálně-zdravotní komise Jihomoravského kraje Lenka Dražilová a další pracovníci blanenské charity. V blanenském azylovém domě jim svoje složité životní příběhy povyprávěly matky samoživitelky, na další zastávce se zabývali problémy hospicové péče a svoji cestu ukončili v Doubravici nad Svitavou. Tam navštívili lidi se středně těžkým a těžkým mentálním postižením v týdenním stacionáři Emanuel a nahlédli do sociálně terapeutických dílen Pěkné modré.

IMG_3985 Dražilová JMK

Týden sociálních služeb 2017

Blanenská charita se i letos zapojí do celonárodní akce Týden sociálních služeb. Po celý příští týden se lidé můžou dozvědět, jak pracují jednotlivé charitní služby a podívat se, jak to v nich vypadá. V úterý se zájemcům otevře charitní pečovatelská a odlehčovací služba v Blansku, blanenský azylový dům a Zlatá zastávka v Adamově. Ve středu zve do svých prostor blanenská Noclehárna pro muže, denní centrum Stará fabrika a Okno dokořán Blansko, ve čtvrtek v Boskovicích Emanuel, charitní porada a Centrum „PRO“. Týden sociálních služeb ukončí v pátek dnem otevřených dveří a tvořivou dílnou v Blansku Centrum „PRO“ a v Boskovicích Betany.

Týden soc. služeb 2017.

Charita získala sedmnáct set kilo jídla

1 700 kilo potravin darovali nakupující blanenské charitě v Národní potravinové sbírce. Ze svých košíků věnovali lidé část nákupu v prodejně Albert U dálnice v Brně. Vybrané potraviny půjdou k uživatelům Oblastní charity Blansko a k sociálně slabým rodinám v regionu. Děkujeme dárcům, supermarketu a patnácti dobrovolníkům, kteří se sbírkou pomáhali.

Azylový dům získal 200 tisíc z nadace Naše dítě

Azylový dům Oblastní charity Blansko dostal šek na 200 tisíc korun. Ten předala ředitelce charity Janě Sedlákové a vedoucí azylového domu Lence Šebelové na blanenských svatomartinských slavností ředitelka nadace Naše dítě Markéta Nešlehová.

Děkujeme, že jste darovali 12 tun potravin pro lidi, kteří je potřebují

Parta skvělých dobrovolníků, zaměstnanců a dárců Diecézní charity Brno má za sebou pátý ročník Národní potravinové sbírky. Opět se podařilo posunout hranice možného. I přes nemalé technické problémy se v celkem osmi supermarketech na jižní Moravě vysbíralo od dárců 12 143 kg potravin. Což je o 197 kg více než loni. Darované potraviny pomohou například lidem bez domova, matkám s dětmi z azylového domova nebo klientům sociálních poraden.

Do charitní sbírky potřebuje charita hlavně dětské a zimní oblečení

Ve středu 29. listopadu pořádá Oblastní charita Blansko tradiční čtvrtletní sbírku oblečení. Tentokrát budou pracovníci charity vybírat vyřazené věci ve dvou městech okresu. V Blansku na ulici Jasanové, ve Staré fabrice a na faře, v Boskovicích na faře a v Betany. Přesné časy sběru, kdy můžou dárci použité oblečení a další věci nosit, najdou lidé na stránkách Oblastní charity Blansko.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Jihomoravský kraj znevýhodňuje pracovníky preventivních sociálních služeb

Tisková zpráva (Brno. Jihomoravský kraj) Ministerstvo práce a sociálních věcí uvolnilo 823 mil. Kč na zvýšení platů v sociálních službách. Vláda ČR schválila navýšení platů v sociální sféře o 23 % již od července a o dalších 10 % od listopadu 2017. MPSV uvádí v tiskové zprávě, že dotace ze státního rozpočtu je účelově určena na dokrytí osobních nákladů pro všechny sociální služby zařazené do sítě sociálních služeb kraje. Jihomoravský kraj ale tyto prostředky použil pouze do služeb sociální péče, které sám ve velké míře poskytuje.

Sběr šatstva

Místo: Blansko, Boskovice
Termín: 29. 11. 2017

Benefiční koncert v Punkevních jeskyních

Srdečně Vás zveme na tradiční benefiční koncert v Punkevních jeskyních, který se koná v sobotu 9. prosince 2017 v 16.00 hod.

• Vystoupí Martin Krajíček a Mariachi Espuelas
  • Děti se setkají se Šněkem Krasíkem
  • Součástí je prohlídka jeskyní a projížďka na lodičkách
  • Odjezd vláčkem od Skalního mlýna zdarma v 15.30 hod.

Výše příspěvku činí 150 Kč. Místa si prosím rezervujte na tel. 516 417 351 nebo na okno@blansko.charita.cz. Děti do 10 let zdarma, když donesou ulitu šnečka.

Místo: Punkevní jeskyně
Termín: 9. 12. 2017, 16:00